5 sfaturi utile in alegerea usilor de exterior

Simpla sau grandioasa, moderna sau clasica, usa de exterior este cea care ofera o prima impresie asupra spatiului in care urmeaza sa patrundem. Alegerea unei usi fiabile de exterior la o casa, poate fi uneori mai complicata  decat ne imaginam, deoarece sunt multe criterii/detalii  care trebuie analizate cu atentie.

Specialistii Land Doors Design ne  ofera 5 detalii importante de care trebuie sa tinem cont cand achizitionam o usa de exterior:

1.Panoul de exterior ( partea exterioara ) al unei usi expuse la intemperii este indicat sa posede si certificatul de garantie a producatorului usii ,nu doar pe cel al vanzatorului usii.
In acest fel, producatorul insusi poate sa certifice ca partea exterioara a usii se preteaza la intemperii ,respectiv expunere la razele solare, ploaie sau inghet. In caz contrar riscati in timp sa apara scorojirea, ruginirea sau alte deteriorari cauzate de intemperii.

Pivot Door_Aluminum_wooden color

2. Modul de prindere al balamalelor pe tocul si foaia usilor de exterior securizata este foarte importanta pentru fiabilitatea si etansarea usii.
Informatia ca balamalele cedeaza in timp si din acest motiv usa nu se etanseaza este falsa. La usile de exterior securizate acest lucru nu este posibil. Atat tocul cat si foaia usii, in cazul in care nu este produse din materialele rezistente/durabile, in timp se pot contorsiona din cauza greutatii foii de usa  si atunci balamalele nu vor mai functiona corect si astfel apar probleme de etansare.
Este important ca atat tocul cat si balamalele sa fie galvanizate si vopsite in camp electrostatic astfel incat sa se evite aparitia ruginii.
Etansarea perfecta a usii este cea care impiedica patrunderea curentilor de aer si nu numai, de aceea este indicat ca usa sa fie dotata cu prag etans nu cu prag retractabil sau un simplu prag metalic.

3. Broasca usii este indicat sa fie protejata de placi / carcasa de otel astfel incat sa nu existe posibilitatea de acces catre butuc si astfel sa se elimine posibilitatile de efractie.

4. Tipul de toc al usii este indicat sa fie nesegmentat. Riscul deschiderii prin efractie a unei usii securizate cu toc segmentat este net superior riscului deschiderii unei usi cu toc metallic nesegmentat.

5. Izolatia fonica a usii este de asemeni un factor important. Nu este confortabil sa auzim zgomote sau discutii ce provin din exteriorul locuintei noastre. Este indicat sa existe certificatul de izolatie fonica a producatorului usii, astfel incat sa fiti informati corect despre gradul de izolatie fonica al usii.

Satisfacerea cerintelor exigente a clientilor nostri aferente sigurantei, fiabilitatii si design-ului personalizat sunt primordiale pentru noi. Varietatea modelelor de usi oferite precum si calitatea superioara a finisajelor  si a montajelor , alcatuiesc cartea de vizita a societatii Land Doors Design.

Gama de produse LAND DOORS DESIGN cuprinde: Usi de interior, de exterior, usi furnir, usi laminate, usi exterioare, usi apartament, usi vila, usi imobil, usi URF, usi metalice universale, usi securizate, usi antiefractie, accesorii usi.