MATURMEAT: o necesitate pentru domeniul HoReCa

Maturmeat ® este un brevet nou conceput pentru a reproduce condițiile climatice ideale pentru maturare uscată în scopul obținerii cărnii fragede și gustoase. Este singura unitate brevetată specializată în gestionarea, controlul și verificarea următorilor parametri: temperatură, umiditate, ventilaţie și pH. Acestea sunt fundamentale pentru activarea pe cale naturală de enzime proteolitice care conferă frăgezime și gust cărnii.

Sistemul reprezintă o necesitate pentru carmangerii și bucătarii șefi care doresc să se specializeze în producția de carne de calitate superioară pentru coacere și prăjire. Nu este necesară experiența. Carnea poate fi pusă direct în dulap, fără a fi nevoie de ambalare în vid, economisind bani și contribuind la reducerea poluării mediului.

Încadrându-se într-un spaţiu redus, Maturmeat ® are mai multe aplicaţii. Echipat cu un sistem inovativ de control şi comandă al umidităţii (RH), cu setare de la 30% – 99% umiditate, limitează deshidratarea superficială și internă. Sistemul extrage, prin evaporare, cantitatea exactă de lichide (reducând pierderile în greutate și ruperea părţilor de la suprafaţă), astfel încât să asigure obținerea suculenței dorite. Lichidul de condens este eliminat automat la o tavă exterioară.

Cu Maturmeat ® puteți controla pierderea în greutate a produsului final și creșteti profiturile.

Cu Maturmeat ® puteți produce în doar 11 zile o carne gustoasă, fragedă, în condiții de siguranță deplină. În timpul procesului carnea poate fi feliată fără a întrerupe transformarea sau a produce contaminarea produsului. În toate etapele de producție sistemul revoluționar „Sicur food control®” analizează aciditatea (pH-ul) în carne, oferind feedback continuu asupra calității, respectând standardele cele mai stricte de siguranță alimentară. Datele de producție pot fi afișate sub formă de tabel sau grafic.

Designul elegant al Maturmeat ® asigură o prezentare deosebită în orice restaurant sau locaţie de vânzare cu amănuntul. Construcţia internă cât și externă este din inox alimentar clasa AISI 304 cu finisare Scotch-Brite ideală pentru siguranța alimentelor. Ușa are ramă din inox, cu geam dublu, oferindu-vă șansa de a monitoriza vizual procesul. Un sistem de blocare cu cheie previne întreruperea nedorită a procesului de maturare. Dulapul este dotat cu patru picioare din inox, reglabile pe înălțime pentru a oferi o stabilitate perfectă.

Maturmeat ® este echipat cu unități de refrigerare și de încălzire care controlează complet temperatura și umiditatea. Instalaţia realizează foarte repede temperatura și umiditatea dorită si asigură menținerea acestor condiții pentru perioade lungi de timp, datorită izolației din spumă poliuretanică fără CFC (cu densitatea de 40/43 kg/m3).

Fumotic ® este un alt sistem brevetat prezentat în Maturmeat ®. Funcțiile de afumare/aromatizare și umidificare sunt esențiale în a distinge adevărata unicitate.

Aparatul este echipat cu un sistem de vaporizare, pulverizând abur în cameră la temperaturi controlate (apă pentru umidificare sau aromă pentru aromatizare). Nu necesită racord la o sursă de apă externă, deoarece există două rezervoare dedicate pentru furnizarea lichidelor direct atunci când este necesar.

Prin intermediul Fumotic ® este posibilă producerea și controlul umidității în interiorul unității, indiferent de cantitatea de produs din vitrină și conținutul de apă naturală a cărnii ce urmeaza a fi procesată sau conservată. Temperaturile de răcire şi încălzire pot fi controlate în funcţie de necesităţi, indiferent de faza de prelucrare.

Temperatura și umiditatea de funcționare

De la -3 ° C  la +35 ° C si  de la 30% – 99% R.H.

… cel mai interactiv, intuitiv și didactic sistem de control pentru gestionarea automată a fazelor de producție atunci când conservăm carnea tradițională ….

Cu ClimaTouch ®  nu trebuie să fii un adevărat profesionist pentru a putea face produse de calitate.

Sistemul de control revoluționar care gestionează automat toate etapele de prelucrare succesive, calculând nivelul pH-ului în timpul procesului de fermentație,  garantează un produs de calitate. Acest software dezvoltat, este dedicat in procesarea alimentelor tradiționale, ceea ce îl face intuitiv și ușor de utilizat.

Sunt incluse rețete prestabilite de maturare uscată a cărnii de vită, miel, porc și de vânat. Aveți posibilitatea de a crea și stoca propriile rețete personalizate, datorită memoriei interne de 352kb. Sistemul de monitorizare HACCP furnizează date despre producție prin intermediul ecranului tactil de 6″. Interfața grafică a ecranului LCD conține pictograme ușor de utilizat și mesaje, permițând vizualizarea și intervenţia cu fiecare etapă de transformare:

MATURARE-USCARE

AROMATIZARE-PĂSTRARE

Factorii esențiali sunt afișați și monitorizați constant:

DURATĂ – TEMPERATURĂ – UMIDITATE – pH

HACCP BOX:

ClimaTouch ® este echipat cu sistem de înregistrare în interiorul sistemului de monitorizare a HACCP.

PH PROBE:

Ferment control ® (opțional):

Măsurarea și asistarea în controlul pH-ului este asigurată în timpul procesului de fermentație de o sondă specializată prin monitorizarea nivelului de aciditate la nivel celular în produs.

REASONS TO BUY:

Mai multe motive bune pentru a alege Maturmeat ®

INTEGRAL ASISTATE ŞI GARANTATE!

 • Marje mari
 • Suport tehnic de specialitate
 • Uşor de instalat, necesită doar alimentarea electrică
 • Siguranță într-o vitrină elegantă
 • Dă frâu liber imaginației creative a ȘEFULUI BUCĂTAR!
 • Producţia de carne PREMIUM în cel mai scurt timp
 • Selecția unei rețete climatice cu un clic
 • Ușor de utilizat, nu necesită experiență
 • Procesul de maturare monitorizat
 • Construcţie și funcționare Eco-Friendly
 • Unitate de dimensiuni compacte. Nu necesită alte tehnologii
 • Produce în siguranță propria carne suculentă și fragedă

Maturmeat ® este singura aplicaţie pentru gestionarea temperaturii, aromelor și producerea umidităţii, al cărei importator unic în România din 2013 este SC KIN SRL IASI.