Care sunt cele 3 hoteluri din Romania cu etichete ecologice?

Doar trei hoteluri din România beneficiază de etichete ecologice, a declarat miercuri, la o conferinţă de turism, ministrul Mediului, Rovana Plumb, adăugând că instituţia pe care o conduce intenţionează să desemneze zece destinaţii ecoturistice.

Ea a spus că Ministerul Mediului, în parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, încurajează participarea turoperatorilor pentru promovarea etichetei ecologice.

„În momentul de faţă, din păcate, în România, sunt doar trei hoteluri care beneficiază de eticheta ecologică”, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb i-a propus ministrului delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, prezent la conferinţă, să încurajeze cât mai multe hoteluri să devină ecologice.

„Cred că împreună, Maria, trebuie să ne stabilim câteva ţinte astfel încât să îi încurajăm pe cât mai mulţi să participe în cadrul etichetei ecologice, care înseamnă protejarea mediului şi exploatarea eficientă a resurselor”, a spus ea.

Totodată, Rovana Plumb a afirmat că ministerul Mediului sprijină desemnarea destinaţiilor ecoturistice.

„Ne-am propus ca prin această strategie să conlucrăm cu ministerul pentru IMM şi Turism să desemnăm zece destinaţii ecoturistice”, a adăugat ministrul Mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, au primit etichete ecologice hotelurile Saturn şi Crowne Plaza, din staţiunea Saturn, respectiv Bucureşti, precum şi vila Piatra Şoimului, din Sinaia.

Eticheta ecologică atestă că produsul sau serviciul respectiv corespunde unor standarde stabilite la nivelul UE. Pentru a primi această calificare, o unitate de cazare trebuie să respecte criterii obligatorii care se referă la economisirea apei şi energiei, reducerea deşeurilor şi protecţia mediului.

Sursa
Add a Comment