14 ingrediente care trebuie specificate de restaurante in toate meniurile. O simpla aluna poate sa iti aduca amenzi

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

De mai bine de o luna, Uniunea Europeana a impus restaurantelor sa specifice in meniuri ingredientele cu potential alergenic. Desi ar fi trebuit ca pana pe 15 decembrie legea sa se aplice, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului nu a facut inca norme clare pentru acest regulament.

alergicÔÇ×Lista contine 14 produse cu potential alergen. Lapte si derivate din lapte, oua, guten, soia, peste, nuci, mustar, telin─â, moluste, sulf, crustacee si derivate din crustaceeÔÇť, a declarat Mihai Perifan, directorul Comisariatul Jude╚Ťean pentru Protec╚Ťia Consumatorilor Constan╚Ťa.

Cei care nu respect─â noile prevederi pot primi amenzi ├«ntre 1.000 ╚Öi 10.000 de lei pentru etichetare incorect─â ╚Öi ├«ntre 5.000 ╚Öi 50.000 de lei pentru practici comerciale incorecte, dac─â se constat─â c─â informa╚Ťiile respective au fost ascunse ├«n mod inten╚Ťionat. ├Än cea de-a doua ipotez─â, va fi aplicat─â ╚Öi m─âsura opririi temporare de la comercializare a produselor, p├ón─â se face o etichetare corespunz─âtoare.

200.000 de romani sunt alergici la cel putin un aliment, iar de 20 de ori mai putini au intoleranta la un produs. Asadar, pentru aceste persoane este important sa stie ce contine preparatul pe care si-l comanda din meniu.

Pentru mai multe sfaturi de la experti din domeniu produselor si serviciilor Horeca accesati catalogul Horeca.