Hotelul intelectualilor din Paris

Hotelul Le Royal Monceau reprezinta incercarea arhitectului Philippe Starck de a spune ca „adevaratul modernism frantuzesc ar trebui sa fie… artistic, delicat, deschis, poetic”.

Le Royal Monceau si-a deschis pentru prima oara portile in anul 1928, devenind rapid locatia favorita a artistilor si a intelectualilor. Parizienii si strainii iubeau in aceeasi masura gradina, barul imens, camerele elegante, spatiile in care puteau joca ping pong sau biliard si salonul de coafura.

Cat despre camerele private, acestea gazduiau numeroase evenimente istorice. Acesta era locul in care politicienii se intalneau cu personalitati precum Josephine Baker, Maurice Chevalier, Ernest Hemingway si Mistinguett.

Rechizitionat in timpul celui de-al II-lea razboi mondial, Le Royal Monceau si-a recastigat independenta in anul 1945 (printre oaspetii de seama s-au numarat atunci Generalul Eisenhower si Maresalul Montgomery), inainte de a se redeschide oficial in anul urmator.

In 1947, Ho Chi Minh a stat in acest hotel vreme de 7 saptamani in timpul Conferintei Fontainebleau, ceea ce a determinat viitorul relatiei dintre Franta si Vietnam. In mai 1948, David Ben Gurion si Golda Meir au semnat tot aici actul ce marca proclamarea independentei statului Israel.

Oaspeti importanti au continuat sa treaga pragul elegantului hotel: Joseph Kessel, Walt Disney, Regele Farouk al Egiptului, Michael Jackson, Madonna, Robert De Niro, Lou Reed si Sofia Coppola.

Din 2008, Le Royal Monceau este gestionat de Raffles Group, o companie asiatica.

S-a redeschis in octombrie 2010, iar in prezent dispune de 61 de apartamente, 3 apartamente de lux si 85 de camere, dar si de un spa de 1500 de metri patrati cu o piscina lunga de 26 de metri.

Arta este caracteristica noului Le Royal Monceau care include o galerie de arta, o librarie dedicata artei si o sala de cinematograf.

Locatia hotelului este una cu totul si cu totil deosebita: 5 minute de mers pe jos pana la Arcul de Triumf si Champs-Elysees.

Intrarea in Le Royal Monceau este una grandioasa. De la cei 6 portari si pana la prima privire aruncata foaierului, ai senzatia ca pasesti pe platourile de filmare ale „Eyes Wide Shut”. Interioarele sunt chic si luxoase.

Camerele iti taie respiratia, ceea ce este de asteptat la un pret exorbitant precum cel de 800 de euro/noapte.

Oaspetii sunt intampinati cu croisante, macaroons, cafea, apa, struguri si portocale.

Sursa
Add a Comment