TOP 7 aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand trebuie sa alegem intre sauna finlandeza si sauna cu infrarosu

Te-ai gandit sa achizitionezi o sauna si nu stii care este cea potrivita pentru tine?

Nu este suficient sa iei aceasta decizie doar pe baza a ceea ce ai auzit sau ai citit intamplator. De cele mai multe ori, se intampla ca investitorii, fie ei hotelieri, de spa-uri sau chiar persoane fizice care isi doresc achizitionarea unei saune, sa nu poata lua o decizie corecta datorita diverselor aspecte ce tin de aceasta.

Sauna finlandeza si sauna cu infrarosuPentru a face o delimitare clara intre sauna finlandeza si cea cu infrarosu, specialistii Hidrostyle ne ofera in amanunt date care sa ne ajute sa luam cea mai buna decizie. Odata cunoscute diferentele intre acestea, vom stii exact ce ne dorim si vom putea face o achizitie bazata pe decizii corecte.

Iata care sunt cele 7 aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand avem de ales intre o sauna finlandeza si una cu infrarosu:

  1. Cum actioneaza?

In cazul saunelor finlandeze se foloseste o soba electrica sau o soba pe lemne care incalzeste aerul din incapere. In urma acestui lucru se produce efectul de transpiratie prin care eliminam toxinele din organism.

Saunele cu infrarosu folosesc lampi emitatoare de raze infrarosii, pozitita corpului in sauna este extrem de importanta, iar efectul de transpiratie are loc prin actiunea directa a razelor infrarosii asupra corpului.

  1. Temperatura si umiditate

Sauna cu infrarosu presupune temperaturi de 40-60°C si umiditate scazuta. Temperatura fiind mai scazuta este mai usor de suportat, ceea ce face ca sauna cu infrarosu sa fie mai agreata din acest punct de vedere.

Sauna finlandeza functioneaza la temperaturi mult mai ridicate de 70-100°C, iar umiditatea poate ajunge la 30%. In sauna finlandeza putem influenta umiditatea prin turnarea de apa peste pietrele incalzitorului, ceea ce ofera o senzatie deosebita.

  1. Pregatirea saunei si durata unei sedinte

Sauna cu infrarosu poate fi folosita la doar cateva minute de la pornirea ei, iar sedinta dureaza in jur de 25-30 de minute, in timp ce in sauna finlandeza sunt recomandate 2-3 sedinte de 10-15 minute, cu pauze pentru racirea corpului. Pentru a ajunge la temperatura setata trebuie sa astepti 30-40 de minute, insa nimic nu se compara cu experienta unei saune finlandeze.

  1. Amplasarea

Orice loc din casa poate fi potrivit pentru o sauna, insa atunci cand nu dispui de suficient spatiu, cea mai potrivita este sauna cu infrarosu care, de regula, este de dimensiuni mici.

Farmecul saunei finlandeze este dat tocmai de temperaturile ridicate si de existenta a cel putin doua banchete (una inferioara si una superioara), ceea ce inseamna ca aceasta va avea dimensiuni mai mari decat in cazul saunei cu infrarosu unde nu este necesara existenta unei banchete superioare.

  1. Constructia

Saunele cu infrarosu sunt cel mai usor de realizat. Acestea nu necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste pierderea de caldura sau etansarea deoarece produc efecte doar prin intermediul razelor infrarosii ce actioneaza direct asupra corpului.

O sauna finlandeza necesita o buna termoizolatie pentru pastrarea caldurii la interior. Efectele ei depind de temperatura de la interior.

  1. Racordarea

Pentru saunele cu infrarosu tot ce avem nevoie este accesul la electricitate. Datorita dimensiunilor reduse reteaua monofazata este suficienta, nu avem nevoie de o retea trifazata.

Saunele finlandeze au doua optiuni: incalzirea cu soba electrica, care datorita dimensiunilor mai mari, are nevoie de o retea trifazata. Cea de-a doua optiune este soba pe lemne, ce poate fi o solutie acolo unde accesul la electricitate este limitat sau nu exista posibilitatea racordarii la o retea trifazata.

  1. Beneficii

Inainte de toate, este deosebit de important ca atunci cand stii ca ai o problema de sanatate sa consulti medicul. Acesta iti poate spune daca poti utiliza sauna si in ce conditii. De asemenea, aceasta recomandare este valabila si pentru femeile insarcinate dar si pentru copii.

Sauna cu infrarosu si cea finlandeza au beneficii comune. Printre acestea amintim: ameliorarea durerilor muscular si articulare, relaxare, somn linistit, imbunatatirea sistemului circulator, eliberarea toxinelor din organism, curatarea pielii, ajutor in lupta cu kilogramele in plus (bineinteles impreuna cu un stil de viata sanatos).

Speram ca ti-am fost de ajutor si vei putea lua corect decizia achizitionarii unei saune. Te invitam sa ne vizitezi site-ul www.hidrostyle.ro pentru mai multe informatii.

Articol scris de Alina Muresan in colaborare cu Aniela Samuel, specialist Santer Hidrostyle.

Vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti? Click aici pentru catalogul Horeca