Concremote: Cel mai eficient mod de a masura temperatura si rezistenta betonului de la distanta

Digitalizarea își face simțită prezența tot mai mult și în domeniul construcțiilor. A devenit tot mai cunoscut termenul de casă inteligentă, însă ce nu știm este că există această tendință și în partea de execuție a structurii. Astfel că putem începe să discutăm de procese de execuție inteligente. O dovadă în acest sens este Doka Concremote.

Doka Concremote măsoară temperatura betonului, determinând evoluția rezistenței betonului în timp real. Utilizatorul are de acum posibilitatea de a cunoaște în timp real evoluția rezistenței betonului, știind ce măsuri să ia în cadrul proiectului.

Cu ajutorul acestui sistem, inginerii din șantier și nu numai, având informații sigure și în timp real cu privire la evoluția temperaturii din betonul proaspăt turnat precum și evoluția rezistenței acestuia, pot lua din timp decizii corespunzătoare cu privire la procesele de execuție.

Concremote 771003 Doka

Cum functioneaza?

Dispozitivele de măsură sunt wireless si reutilizabile. Acestea se aduc in contact cu suprafața betonului proaspăt turnat si măsoară temperatura acestuia. Informația ajunge la un centru de comanda unde este prelucrata, iar rezultatul este transmis automat utilizatorului pe orice dispozitiv. Informațiile primite sunt: evoluția temperaturii din beton, rezistenta betonului in timp real, prognoze privind evolutia rezistentei betonului (in baza temperaturilor asteptate sa fie in perioada urmatoare). Astfel, clientul/constructorul stie cand betonul isi atinge rezistenta dorita/asteptata/recomandata pentru a merge mai departe cu celelalte activitati din santier (decofrare, post-tensionare…).

Sistemul se bazeaza pe determinarea rezistentei betonului prin metoda deVree. Aceasta metoda este specificata in standardele europene.

Concremote 771003 Doka

Doka Concremote poate reprezinta raspunsul la cele 3 intrebari importante pentru executia oricarei structuri/constructii:

 • Cum pot planifica în avans astfel incat sa evit costurile suplimentare?
 • Care este reteta de beton optima, tinând cont de specificul structurii și al etapelor de executie?
 • Când pot începe decofrarea?

Astfel ca Doka Concremote reprezintă mai mult decât un dispozitiv de măsurat temperatura betonului proaspăt. Acesta integrează de fapt un set de servicii pe care Doka le poate oferi:
CONCREMOTE_231985 Doka

 • Optimizarea proceselor de executie prin cunoasterea din timp a timpilor de cofrare
 • Cresterea calitatii structurii prin preîntâmpinarea unor eventuale defecte structurale, in special in betoanele masive.

Cum sunt masurate rezultatele?
Prin transmiterea de date în timp real, Concremote face măsurarea rezistenței betonului să fie mai simplă, sigură și ușor de controlat.  Pentru măsurătoare, Concremote folosește doua tipuri de senzori: un senzor fără fir, pentru planșeu si un senzor cu cablu, pentru elementele structurale verticale. Acesta din urmă este fixat de cofrajul pentru pereti.

Santiere la care Concremote a fost folosit cu succes:

 • Hidrocentrala Muskrat Falls – Newfoundland, Canada
  • Beneficiu client: calitatea inalta a executiei structurii, prin evitarea fisurilor in betonul masiv (datorita temperaturilor extreme existente in santier) – cu ajutorul Concremote
 • One Blackfriars Highrise – Londra, Anglia
  • Beneficiu client: Accelerarea proceselor de execuție prin determinarea rezistentei betonului, cu dovezi pentru toate partile implicate (explicatie: se pot obtine rapoarte privind evolutia rezistentei betonului care pot fi folosite ca documentatie justificatoare).
 • Styria Media Center – Graz, Austria
  • Beneficiu client: determinarea sigura a momentului decofrarii, desi s-a folosit o reteta de beton atipica.
 • Pod N4 – Johannesburg, Africa de Sud
  • Beneficiu client: optimizarea proceselor de post-tensionare timpurie

 

 

Concremote reprezinta un serviciu Doka, ce permite ajustarea proceselor de executie, rezultand o crestere a productivitatii si reducerea costurilor totale ale constructiei.

In ce se traduce asta?

 • Constructii mai bune – imbunatatirea calitatii betonului
 • Constructii mai sigure – decizii colaborative, bazate pe masurarea rezistentei betonului
 • Constructii mai rapide – economie de timp, prin determinarea posibilitatii de decofrare timpurie
 • Constructii mai ieftine – prin reducerea costurilor raportate la timpul de executie

Astfel, firma de construcții are posibilitatea de a optimiza întregul proiect în ceea ce privește timpul, siguranța, calitatea și banii.

Principalele domenii de utilizare sunt:

 • Dispozitiv de masurare a temperaturii din betonul proaspăt turnat. Util pentru luarea deciziilor corecte privind eventuale masuri de protejare a betonului.
 • Dispozitiv de determinare a evolutiei rezistentei betonului. Util in determinarea momentului de incepere a decofrarii, etapelor de executie, necesarului de cofraj

 

Puteti cere mai multe informatii despre Doka Concremote folosind linkul de aici sau formularul de mai jos.

Tags:,