Sfaturile experților pentru menținerea spa-urilor sustenabile

Menținerea unui spa hotelier sustenabil vine cu provocările sale, inclusiv consumul de apă și accesul la produse naturale. Tendințele de sustenabilitate din industria ospitalității continuă să fie un subiect important, mai ales când vine vorba de inițiative în spa-urile hoteliere.

Din ce în ce mai mulți oameni se așteaptă ca spa-urile hoteliere să aibă un rol în sustenabilitatea responsabilă, a declarat Jane Turner, directorul spa și agrement al FRHI Hotels & Resorts. Ea a spus că eforturile ar putea începe cu proiectarea clădirii spa-ului.

Provocările întreținerii unui spa durabil

Una dintre cele mai mari preocupări dintr-un spa hotelier este conservarea apei și a energiei. Multe spa-uri hoteliere nu au echipamentele potrivite pentru a măsura consumul de apă și energie în unitatea spa, a declarat Jeffery Smith, director de sustenabilitate pentru Six Senses Hotels Resorts Spas. Este esențial ca spa-urile hoteliere să măsoare aceste valori, deoarece operațiunile spa necesită o cantitate mare de apă.

Pentru Fairmont Southampton din Bermuda, insula colectează apa de ploaie ca sursă primară, a spus Turner. Cu câțiva ani în urmă, hotelul a instalat un sistem de tratare a apei care permite spa-ului să recicleze apa.

În Onetahi, Varua Te Ora Spa a ales să ofere o gamă mică de facilități cu apă, ceea ce înseamnă că nu există nicio cadă cu hidromasaj sau saună în centrul spa, a declarat Anne de Saint – Pierre, directorul spa. „Luxul nostru este natural, nu electric, ceea ce poate fi surprinzător în comparație cu alte stațiuni de cinci stele”, a spus aceasta.

De asemenea, utilizarea lenjeriei în spa-urile reprezintă o preocupare care are legătură cu sustenabilitatea. La Fairmont Jasper Park Lodge din Alberta, o altă proprietate FRHI Hotels & Resorts, directorul spa Christine MacLeod a declarat că centrul folosește lenjerie de microfibră, care se usucă mai repede decât bumbacul și durează de două până la trei ori mai mult decât cearșafurile de bumbac.

Proiectarea clădirii

Pentru a realiza o structură sustenabilă, stațiunea Spa de la Mohonk Mountain House din New Paltz, New York, include un „acoperiș verde” care acționează ca un sistem de încălzire și răcire geotermală, a declarat Barbara Stirewalt, asistent GM și spa director. În plus, o parte din fațada sa interioară și exterioară a fost construită din 600 de tone de piatră reciclată.

Un alt exemplu în acest sens este centrul Brando. Acesta a fost construit cu lemn local, declară Saint Pierre.

Tratamente și produse

Angee Smithee, director al spa-urilor Hyatt Regency Scottsdale Resort & Spa și Andaz Scottsdale Resort & Spa, a declarat că oaspeții au devenit mai pricepuți în ceea ce privește sustenabilitatea și încep să pună întrebări despre produsele și practicile organice, precum și sursa produsele.

„Clienții fac alegeri care îi ajută să simtă că contribuie la îmbunătățirea pământului și a corpurilor lor”, a spus ea. „Se așteaptă ca spa-urile să considere sustenabilitatea ca pe o responsabilitate, nu ca pe o tendință, să poată educa pe ceilalți și să ofere rezultate măsurabile.”

În ciuda costurilor mai mari pentru obținerea de produse ecologice, Smithee a declarat că centrul spa rămâne dedicat acestora.

O’Beirne a spus că a fi în izolarea unei insule din Maldive prezintă provocări în aprovizionarea cu produse și tratamente. Și în timp ce Six Senses Laamu depune eforturi pentru a obține resurse locale, ca și în cazul uleiului de cocos Maldivian, sunt importate multe produse.

„Articolele importate vin adesea ambalate în plastic, lucru dificil de manipulat cu instalațiile limitate de reciclare din Maldive”, a spus ea. „Aceste provocări pot fi abordate utilizând mai multe ingrediente locale și producând mai multe produse spa în interior”.

Alte aspecte

În viitor, experții au spus că speră să continue să-i educe pe oaspeți cu privire la inițiativele de sustenabilitate în spa-uri și să încorporeze schimbări mici, cum ar fi eliminarea hârtiei și utilizarea ingredientelor 100% naturale.

Saint Pierre a adăugat că spa-ul este dedicat încurării recrutării locale și oferirii de programe complete de formare care ajută localnici să învețe noi abilități.

Pentru a deveni cât mai sustenabili posibil, MacLeod a spus că Fairmont Jasper Park speră să educe și să evolueze continuu în ceea ce privește procesele și produsele utilizate.