Noile inițiative care fac din România o destinație mai atractivă pentru sporturile de iarnă

În ciuda faptului că România nu se numără printre primele destinații ale iubitorilor de sporturi de iarnă și se confruntă cu o infrastructură destul de precară în acest domeniu, există câteva proiecte în curs de desfășurare sau la stadiul de proiect care vizează îmbunătățirea situației. O analiză realizată la solicitarea Economedia de către compania de consultanță IBC Focus, care monitorizează șantierele la nivel național, oferă o privire de ansamblu asupra acestor proiecte.

Printre acestea se numără modernizarea și extinderea patinoarului din Galați, proiect care a fost preluat de Compania Națională de Investiții (CNI), cu intenția de a crește capacitatea și de a moderniza facilitățile existente.

La Târgu Mureș, lucrările la un patinoar acoperit au fost reluate după mai mulți ani de întârziere și sunt finanțate de CNI, cu o valoare rămasă de executat de 14,2 milioane de lei.

În Câmpia Turzii, Cluj, se construiește un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, care include un patinoar și un skate park.

Totodată, la Poiana Brașov se propune construirea unei piste de sanie de vară, cu scopul de a face stațiunea atractivă pentru turiști pe tot parcursul anului.

În Gheorgheni, Harghita, există un proiect pentru amenajarea unei pârtii de schi și a spațiilor de cazare, încă în curs de autorizare.

De asemenea, în Covasna, se planifică construirea unui patinoar artificial, iar la Sfântu Gheorghe, Covasna, licitația pentru proiectare și execuție a avut loc în august.

În București, Sectorul 4 al Capitalei, se construiește un patinoar denumit „Berceni Arena”, care ar urma să fie singurul patinoar competițional din oraș.

În Sibiu, se proiectează o zonă de agrement și ecoturism, care va include o pârtie de schi sintetică, printre alte facilități.

La Valiug, Caraș Severin, se planifică un complex turistic ce include un domeniu schiabil și un parc de aventură.

În Păltiniș, Sibiu, se proiectează construirea unei noi pârtii de schi, încă la nivel de proiect.

În final, Primăria București pregătește renovarea și modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol, după mai mulți ani de întârziere și procese juridice.

SURSA ARTICOL