Timiș: Cum a evoluat domeniul Hotel & Relaxare în ultimele 12 luni?

În ultimele 12 luni luni au fost monitorizate 4084 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Segmnetate pe regiuni de dezvoltare, cele mai multe astfel de investiții provin din zona Sud-Est (770). Următoarele poziții în top sunt ocupate de Nord-Vest (727 proiecte) și Centru (627 proiecte). Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, zona de Vest a cumulat 439 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în ultimul an. Dintre acestea, 183 sunt spații de cazare (hotel, pensiune, hostel, vilă turistică).

CÂTE PROIECTE DIN DOMENIUL HOTEL & RELAXARE AU FOST MONITORIZATE ÎN TIMIȘ?

În ultimul an au fost monitorizate 205 investiții din domeniul Hotel & Relaxare pe teritoriul județului Timiș. Cumulat, proiectele se întind pe o suprafață de 1,75 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 4,25 miliarde RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte monitorizate în Timiș în ultimul an sunt unități de cazare (84). Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de proiectele din subcategoria Food & Drinks, cu 44 lucrări și cele din subcategoria Agrement (sală de sport, club, carting, distracție), cu 49 lucrări.

TOP 3 INVESTIȚII ÎN FUNCȚIE DE SUPRAFAȚĂ
  • Ansamblu mixed-use: ISHO Timisoara – 6 imobile de locuințe P+4E+2Er, P+20E- 1200 apartamente, parcare supraetajată P+9E, 700 locuri parcare, restaurant, after- school, debarcarder și stație de vaporetto – Faza I, 300.000 mp
  • Ansamblu mixt cu 7 imobile: locuințe colective – 360 apartamente, birouri, spații comerciale și turism, parking subteran și suprateran – 1845 locuri, 2S+P+8-12E; 2S+P+15E, 105.498 mp
  • Complex AquaParc Timarina – 2 hoteluri 3* si 5*, 3 restaurante, sală conferințe si Music Arena, 50.000 mp
HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN TIMIȘ

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificate 85 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare pe teritoriul județului Timiș. În funcție de numărul de proiecte, cele mai active companii sunt ARHITEKT STUDIO A, RHEINBRUCKE TIMISOARA, RD SIGN și ATELIER 21, fiecare cu 4 proiecte.

HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN TIMIȘ

În ultimul an au fost identificați 53 antreprenori generali în construcții care au efectual lucrări de tip Hotel & Relaxare în județul Timiș. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTIM (4 proiecte) și TPS ENGINEERING & ASOCIATII (3 proiecte).