Pregătiri pentru sezonul de vară: pe ce șantiere s-a lucrat în ultimele 3 luni

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 433 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare aflate în construcție și amenajare. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de 3,44 milioane mp, iar investițiile se ridică la suma estimată de 7,59 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se plasează Constanța (39 proiecte), București (37 proiecte) și Cluj (32 proiecte). Iată cum se prezintă situația pentru restul județelor:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii?

Cele mai multe proiecte în construcție și amenajare identificate în ultimele 3 luni sunt unități de cazare (187). De asemenea, au fost monitorizate și 103 proiecte de Agrement (sală de sport, club carting, distracție), 97 Agrement (ștrand, piscină, locuri de joacă), 90 Food & Drinks, 24 Centre de relaxare, 28 Cultură, 22 Entertainment și 13 Expoziții și Conferințe.

Ce tip de finanțare au proiectele HoReCa?

Domeniul Hotel & Relaxare a atras un număr mare de proiecte cu finanțare publică, peste 33% din totalul investițiilor aflate în construcție și amenajare monitorizate în ultimele 3 luni. Mai exact, au fost identificate 144 proiecte publice, 226 private și 65 cu finanțare public-privată.

Hotel & Relaxare: Pe ce șantiere se lucrează?
  • Complex hotelier – 41 căsuțe de vacanță, 3 piscine, 2 restaurante de 450 de locuri, Constanța
victa.ro
  • Hotel 2S+D+P+2E+2M, 100 de camere, 4 stele – Courtyard by Marriott, Cluj
  • Complex turistic, Tulcea
Cei mai activi arhitecți

În ultimele 3 luni au fost identificate 642 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST (6 proiecte), AEDILIS PROIECT (5 proiecte), ASSAD (5 proiecte) și ADURO IMPEX (5 proiecte).

Cei mai activi constructori

463 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare au fost identificați în ultimele 3 luni. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (6 lucrări), MIRON CONSTRUCT (5 lucrări), EN ELECTRIC PROIECT OFFICE (5 lucrări) și RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 lucrări).