Investiție de 2.3 milioane de lei pentru educație, recreere și socializare în inima Orașului-Port de la Dunăre

Peste 24 de milioane de lei investiți în reabilitarea centrelor multifuncționale din județul Olt

Conform analizei realizate de Victa.ro în ultimul an, în România se derulează peste 19 de proiecte de reabilitarea a centrelor multifuncționale( centre pentru promovarea gastronomiei locale, restaurante, spații de agrement), cu o investitie estimată la peste 24 milioane de lei. Aceste proiecte nu vizează doar restaurarea clădirilor vechi, ci și dezvoltarea de noi facilități pentru a satisface cerințele turiștilor moderni. Printre obiectivele de reabilitare se numără atât centre pescărești, restaurante pentru promovarea gastronomiei locale cât și alte atracții culturale și de divertisment.

Harta celor 19 spații aflate în proces de reabilitare în Olt:

Proiectul de construcție a Centrului multifuncțional pescăresc, Corabia

Primăria Corabia pune în aplicare proiecte cu fonduri europene pentru dezvoltarea orașului-port de la Dunăre, iar unul dintre acestea vizează promovarea zonei pescărești. Se construiește intens Centrul multifuncțional, un loc destinat pescarilor pentru întâlniri, povestiri, socializare, practicarea sporturilor și schimbul de rețete sau idei de succes.

Investiția totală în ,,Centrul multifuncțional pescăresc pentru educație, recreere și socializare” este de 2.291.047,98 lei, fiind susținută de fonduri europene din Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime. Proiectul are ca scop sprijinirea comunității pescărești în dezvoltarea unor activități generatoare de venituri prin creșterea nivelului de instruire și educație. Aceasta se încadrează într-un context mai larg de investiții pentru îmbunătățirea calității vieții pescarilor și a familiilor lor, oferind un spațiu amenajat pentru activități recreative și sociale.

Centrul multifuncțional va găzdui activități destinate creșterii competențelor, socializării și recreerii, inclusiv seminarii, evenimente cu specific pescăresc și practicarea sporturilor. Prin dezvoltarea competențelor în domeniul turistic și al serviciilor conexe, precum gastronomie locală sau transport de persoane, pescarii și locuitorii orașului vor putea contribui direct la promovarea turistică a zonei.

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro

Sursa articol: https://victa.ro și https://constructfocus.ro