Industria hoteliera din Golful Persic este in continua crestere
|Gradul de ocupare va varia între 67% si 73% în medie între 2012 si 2016. Cum cererea atât de leisure cât şi cea de business creşte si mai ales în segmentul hotelurilor de categorie superioară, tariful zilnic mediu, ADR, va fi în acesti ani între 212 de dolari (163,4 de euro) şi 247 de dolari (190,4 de euro).
Se aşteaptă că Arabia Saudita să fie piaţa cea mai mare din punct de vedere al veniturilor, urmat de Emiratele Arabe Unite. Qatar va fi una din pieţele cu cea mai rapidă creştere determinată de creşterea turismului de leisure şi de afaceri în jurul FIFA World Cup 2022.
Tendinţe şi provocări
Regiunea eschivează bine criza globală, sprijinul guvernamental a ajutat la capacitatea de a face faţă turbulenţelor economice şi cheltuielile publice în infrastructură au stimulat creşterea economică în regiune. Acest lucru menţine active mişcările turistice interne şi în cadrul regiunii, la care se adaugă cele internaţionale. O cerere puternică pentru hoteluri este, de exemplu, cea a ţărilor asiatice.
Din punct de vedere al ofertei dezvoltarea segmentelor de lux, categoria medie şi economică este pozitivă, potrivit raportului. Există o tendinţa de lux, în special în Emiratele Arabe Unite, dar apar, de asemenea, antreprenori, care optează pentru gama economică pentru a capta o cerere în creştere. În acest sens, se observă, de asemenea, o creştere a apartamentelor.
Este de aşteptat ca oferta hotelieră să crească la acelaşi ritm cu cererea. Cu toate acestea, oferta excedentă ar putea fi în pericol în viitor, dacă se schimbă circumstanţele. Nici regiunea nu scapă de dificultăţile de finanţare, pe care o înregistrează alte zone de pe planetă. Alta problemă cu care se confruntă hotelurile din Golful Persic este lipsa forţei de muncă calificate.