Limitele celui mai lung si inalt pod de sticla din lume au fost testate cu lovituri de ciocan

Constructia celui mai lung si inalt pod de sticla din lume este aproape de final. Acesta va avea o lungime totala de aproximativ 430 de metri, latime de 5 metri si o inaltime de 300 de metri, insa nu este recomandat celor care au frica de inaltime, pentru ca sticla transparenta din care este realizat le ofera o priveliste nu tocmai agreabila spre o prapastie imensa.

pod-sticla3

Pentru a-i asigura pe turisti ca sticla este ultrarezistenta, chinezii au organizat un eveniment in care mai multi oameni au fost invitati sa loveasca fara menajamente sticla cu ciocane care cantareau 5.5kg.

pod-sticla

Dupa multiple lovituri de ciocan, sticla prezenta multiple fisuri, insa siguranta podului a fost confirmata cand, un autoturism de doua tone a trecut fara probleme peste portiunea de sticla vizibil crapata.

pod-sticla2

Chiar daca sticla prezinta crapaturi, aceasta nu se sparge. Pietonii pot pasi in siguranta pe ea si in aceste conditii, a declarat una dintre persoanele prezente la acest experiment.

Specialistii au realizat peste 100 de teste pentru a demonstra ca podul rezista la o greutate echivalenta cu cea a 800 de oameni.

Romania e departe de constructia unui astfel de pod, insa proiecte de infrastructura sunt anuntate zilnic pe RAPORTUL DE INVESTITII. Oferteaza-le acum!

Sursa articol