Constanța: Cum a evoluat piața HoReCa în 2021

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asiastente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost monitorizate 184 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în județul Constanța. Acestea se întind pe o suprafață de 1,11 milioane mp, iar investițiile ating suma estimată de 2,10 miliarde RON.

Ce tip de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe proiecte identificate în ultimele 30 de zile în Constanța sunt unități de cazare (129). De asemenea, au fost identificate și 17 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 28 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 48 proiecte de tip Food & Drinks, 6 centre de relaxare, 4 muzee, teatre, galerii, 3 proiecte de tip Entertainment și 1 de tip Expoziții și Conferințe.

În ce stadii se află proiectele analizate?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 2 proiecte în stadiul de intenție, 16 în proiectare, 75 în autorizare, 21 înainte de execuție, 42 în construcție, 14 în stadiul de amenajare și 14 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele din Constanța?

Peste 71% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 132 investiții private, 30 publice și 22 cu finanțare public-privată.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Aparthotel P+8E, 27 apartamente – Good Mood Residence
  • Sală polivalentă D+P+1E cu 5000 de locuri
  • Imobil S+P+2E cu 2 corpuri: E1 cu funcțiunea de graj S+P- garaj auto și E2- cazare turistică – 10 camere
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 36 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Constanța. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este EXTRUDE STUDIO, cu un total de 4 proiecte.

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 16 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Constanța. Cele mai active companii sunt DIATERACONST (2 proiecte), DISAN EXPERT (2 proiecte) și SOLID HOUSE (2 proiecte).