Analiză: Piața de corpuri de iluminat în domeniul HoReCa

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 1264 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de corpuri de iluminat interior și exterior. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 6,25 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 16,03 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța (126 proiecte) și Bihor (79 proiecte). Iată cum se prezintă situația la nivel național:

SEGMENTAREA PROIECTELOR PE SUBDOMENII

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de corpuri de iluminat sunt unități de cazare (696). De asemenea, au fost identificate și 247 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 210 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 278 proiecte de tip Food & Drinks, 66 centre de relaxare, 34 muzee, teatre, galerii, 49 proiecte de tip Entertainment și 20 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 66% dintre proiectele cu necesar de mochetă au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 836 proiecte private, 275 publice și 153 cu finanțate public-privată.

HOTEL & RELAXARE: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?

În ultimele au fost identificate 320 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în construcție. Iată pe ce șantiere se lucrează în prezent:

  • Imobil cu funcțiuni de turism, spații comerciale și servicii P+2E+3Er, Cluj
  • Pensiune agroturistică P+E+M, 3 camere si 1 apartament – 3 margarete, Sibiu
  • Hotel S+P+2E, Timiș
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 692 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CROM TRAFIC (7 lucrări), ASSAD (6 lucrări), CUBICON INVEST (6 lucrări) și EDIFICA LA (6 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 492 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU și SIMION TEHNOCONSTRUCT, fiecare cu 6 proiecte.