Cele mai neobisnuite baruri din lume sunt adevarate atractii turistice

Iesim in oras pentru ca vrem sa socializam, sa ne distram sau pentru ca suntem pur si simplu atrasi de unele locuri. Barurile nu mai sunt demult spatii banale, iar cei care doresc sa obtina profit si notorietate stiu cat de important este sa investeasca in partea de amenajare si dotari. Lozul cel mare il trag cei care fac alegeri indraznete, originale si inspirate, transformand spatiile in adevarate atractii turistice.

Va invit sa descoperiti mai jos cateva localuri neobisnuite care au dus conceptul de bar la un alt nivel:

Localurile „Dans le Noir”, Paris, Bruxelles, Londra si Bangkok
Daca sunteti in cautarea unei experiente unice, servirea cinei in bezna totala poate fi o optiune interesanta. Localurile din franciza Dans le Noir propun un concept destul de inovator, lasandu-si clientii in intuneric, ghidati si serviti de personal nevazator. In acest fel, nevazatorii devin „ochii” celorlalti, intr-o inversare de roluri care implica si un schimb de incredere. Bazandu-va pe auz, miros si atingere, veti avea o experienta unica in servirea bauturii si mancarii.

dans-le-noir

Barul spital „The Clinic”, Singapore
Cocktailuri servite in pungi de perfuzii sau in seringi mari, scaune cu rotile, paturi de spital si mese de operati sunt lucrurile care te intampina cand pasesti in barul The Clinic din Singapore. Amenajat in stilul unei veritabile clinici medicale, localul este iluminat cu lampe specifice salilor de operatii si atrage mii de turisti in fiecare an.

clinica-singapore

Barul „Eternitate”, Ucraina
Barul-sicriu „Eternitate” este una dintre atractiile turistice din localitatea Truskavets din Ucraina. Intregul bar are forma unui sicriu gigant, cu o lungime de 20 de metri, latime de 6 metri si inaltime de 6 metri. De asemenea, barul este ornat cu sicrie adevarate, coroane si candele, pentru o experienta „funerara” completa.

bar-eternitate

Barul „Alcatraz ER”, Tokyo
Daca ajungeti vreodata in Tokyo, s-ar putea sa dati peste cateva baruri foarte ciudate, cum este si cazul Alcatraz ER, un bar-restaurant amenajat ca un spital-penitenciar. La intrarea in local, o asistenta cere informatii legate de grupa sanguina si problemele medicale ale clientilor, iar dupa completarea fisei medicale si prescrierea medicamentelor potrivite, clientii sunt incatusati si condusi spre celule.

alcatraz-er

Cafeneaua Vampirilor, Tokyo
Tot in Tokyo veti gasi si un local unde vampirii moderni isi petrec timpul departe de Transilvania. Localul este decorat cu cranii, crucifixe, panze de paianjen, sicriul lui Dracula si alte elemente care te fac sa te simti ca intr-un film de groaza. Pe langa preparatele traditionale japoneze, italienesti si frantuzesti prezente in meniu, aici puteti servi si „cheaguri de sange”.

cafeneaua-vampirilor

Barul subacvatic „Steaua Marii Rosii”, Israel, Marea Rosie
„Steaua Marii Rosii” se face remarcat prin faptul ca este primul bar-restaurant subacvatic din lume, situat la 5 metri suprafata apei, pe fundul Marii Rosii. Protejat de geamuri groase din plexiglas, localul le permite clientilor sa admire indeaproape fauna marina.

steaua-marii-rosii

„Guacara Taina”, Republica Dominicana
Guacara Taina este singurul bar subteran amenajat in interiorul unei pesteri naturale. Situat la 18 metri sub suprafata solului barul este amenajat pe 3 etaje si poate gazdui pana la 3000 de persoane.

guacara-taina

Barul Baobab Tree, Africa de Sud
Conform oamenilor de stiinta, baobabul care gazduieste acest bar din Africa de Sud are aproximativ 6000 de ani – fiind unul dintre cei mai batrani copaci din lume. Amenajat in trunchiul copacului, barul poate gazdui simultan, in conditii de confort, pana la 15 persoane.

barul-baobab

Baruk H.R. Ginger – numit si Barul Scheletelor
Barul Scheletelor din Elvetia a fost construiti si amenajat de H.R. Giger, designerul decorurilor din seria de filme Alien, regizate de Ridley Scott. Scheletele sunt incorporate in absolut toate elementele prezente in bar, de la scaune, mese si pana la vazele cu flori sau decoratiunile interioare.

barul-scheletelor-elvetia