Cererea de spatii office ar putea ajunge la peste 100.000 mp doar in Bucuresti. Marii castigatori: dezvoltatorii

Unele dintre cele mai mari companii din România iau în calcul mutarea într-un nou sediu, iar cererea ar putea ajunge la peste 100.000 mp de birouri, contracte care, semnate pe cinci ani, vor genera venituri de peste 100 mil. euro dezvoltatorilor.

În total, peste 250.000 de metri pătraţi de birouri vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul acestui an în Bucureşti, iar cele mai mari zece proiecte de birouri după suprafaţă, care vor fi terminate până la finalul acestui an cumulează investiţii de peste 337 mil. euro.

VICTA știe toate investițiile office care se construiesc în România

Solicită un Demo GRATUIT!

Cea mai aşteptată mutare este cea a gigantului Microsoft, care caută între 15.000 şi 20.000 mp de birouri pentru a-şi consolida cele trei sedii din Bucureşti într-unul singur. De asemenea, şi cei de la Ericsson ar putea face următoarea mare mutare. Compania are în prezent birouri în West Gate în Militari şi în Floreasca Park, în Barbu Văcărescu şi ar putea demara procedura pentru o licitaţie în primăvara acestui an fie pentru a rămâne, fie pentru a pleca.

ZF a contabilizat 15 dintre cele mai mari tranzacţii cu spaţii de birouri pentru care s-ar putea demara în perioada următoare o licitaţie, iar companiile din IT vor face şi în acest an „legea“ în piaţă. Articolul complet poate fi citit pe ZF Corporate.

Sursa articol: zf.ro