Cati bani ar trebui sa investeasca hotelierii in sala de fitness si de ce

Tot mai multe hoteluri sau pensiuni isi amenajeaza o sala de fitness pentru a atrage clienti. Sala de fitness, alaturi de spa sau piscina, sunt printre principalele facilitati care le pot diferentia de concurenta. Dar, din pacate, de foarte multe ori, investitia intr-o sala de fitness se transforma in bani aruncati pe fereastra si clienti nemultumiti.

Sursa foto Flickr
Sursa foto Flickr

Dupa o zi lunga de intalniri de afaceri si trafic infernal, nu iti doresti altceva decat sa iti eliberezi stressul cumulat la sala de fitness, dar aici te lovesti de: aparate insuficiente, prost amplasate, unele extrem de sofisticate incat nu stii sa le folosesti, lipsa unui antrenor care sa te ghideze in programul tau si sa iti faca niste recomandari – trebuie sa recunoastem, nu toti ne-am nascut sportivi, nu?

Pentru a preintampina astfel de cazuri mai putin placute, am apelat la sfatul catorva specialisti pe partea de dotari ale unei sali de fitness.

Domnul Cristian Olteanu, expert Kettler, spune ca este importat ca un investitor sa apeleze la sfatul unui specialist in momentul in care se decide sa isi amenajeze o sala de fitness. Trebuie sa ai un plan de actiune, sa estimezi care va fi capacitatea maxima a salii si cine vor fi clientii ei. In cazul pensiunilor, unde sala nu va fi folosita atat de des, se pot achizitiona si aparate semiprofesionale. In cazul hotelurilor cu un trafic mai mare sau a salilor de fitness clasice este recomandata achizitionarea aparatelor profesionale.

Domnul Olteanu a mai mentionat ca una din cele mai mari greseli intalnite este ignorarea altor facilitati care tin de o sala de fitness. „E foarte important ca sala de fitness sa aiba un vestiar cu dus pe masura capacitatii. De asemena, este recomandata integrarea salii de fitness intr-un mic centru wellness prin amenajarea unei saune.”

Domnul Romeo Balogh, administratorul firmei Mens Mentis, crede ca investitorii de pensiuni care isi doresc sa isi amenajeze o sala de fitness, ar trebui sa cumpere aparate de calitate. Acestea rezista mai mult in timp si sunt mai sanatoase pentru clienti.

Domnul Valentin Vladuca, reprezentantul firmei Expert Fitness ne-a declarat ca cea mai mare problema pe care a intalnit-o la amenajarea salilor de fitness in hoteluri sau pensiuni este lipsa unui buget adecvat investitiei. „Pentru un hotel sau pensiune de pana la 30 de camere, este suficient si o camera de 40 mp. Aceasta ar trebui sa contina 7-8 aparate pentru cardio, o bancuta pentru gantere si cateva accesorii fitness ( disc pilates, minge aerobic, etc) a caror valoare de achizitie este mica. Clientii hotelurilor merg la sala pentru tonifiere si relaxare, mai putin pentru dezvoltarea masei musculare.” Domnul Vladuca spune ca pentru o asemenea camera de fitness este necesar un buget de minim 10 mii de euro.

Pentru cele mai bune dotari ale hotelului tau, atat pe partea de aparate fitness, cat si pe alte segment, acceseaza catalogul Horeca.