2019: Peste 1000 de santiere destinate domeniului medical

IBC Focus, prin platforma de monitorizare a santierelor din Romania – VICTA.ro, a identificat și monitorizat pe parcursul anului 2019 peste 1000 de investiții reprezentând lucrări de realizare, construire, amenajare și modernizare instituții medicale (laboratoare, spitale, clinici, centre de îngrijire). Totuși, deși sună spectaculos, mai puțin de un sfert din acestea sunt în curs de construire sau amenajare.

Dacă revenim la cifrele exacte, potrivit sursei citate, doar 238 din totalul de investiții monitorizate pe parcursul anului 2019 aveau stadiul de construcție sau amenajare, restul fiind în diverse stadii de planificare și autorizare. Din cele 238 de șantiere ce reprezintă investiții din zona medicală, 176 sunt investiții finanțate de stat cu o valoare estimată de 563 milioane lei.

La nivel de număr total de proiecte monitorizate cu ajutorul VICTA.ro, județul Iași conduce clasamentul cu 68 de proiecte, în timp ce locul 2 este împărțit de Cluj și București cu câte 61 de investiții anunțate în domeniul medical.

Iată cum arată repartizarea pe hartă a tuturor celor peste 1000 de șantiere din segmentul analizat, investiții care se ridică împreună la aproape 17 miliarde lei.

De asemenea, un lucru important de menționat ar fi și faptul că 30% din totalul investițiilor medicale monitorizate sunt proiecte cu finanțare privată si acestea sunt de dimensiuni mici si medii. În același timp, 433 din proiectele monitorizate pe parcursul anului sunt investiții în clădiri noi, restul reprezentând renovări, modernizări și extinderi ale unităților medicale deja existente.

Accesează VICTA.ro și descoperă cele mai importante informații despre șantierele în construcție din România.