Cele mai înalte clădiri care se construiesc în România

Cea mai înaltă clădire construită până în prezent în România este clădirea de birouri Sky Tower localizată în București, în cartierul Floreasca. Aceasta este dispusă pe 37 de etaje  și 137 metri înălțime și a fost inaugurată în anul 2012.

Iată 4 imobile cu regimuri de înălțime impresionante care se află în acest moment în curs de execuție:

 

Clădirea de birouri UBC Timiș, Ttimișoara – se preconizează a fi cea mai înaltă clădire de birouri din România, primind titlul de „Cea mai mare clădire de birouri” în cadrul evenimentului Galei Forbes Best Office Buildings 2019. Imobilul va avea o înălțime de 155 de metri și 27 etaje, o suprafață închiriabilă office de 53 000 mp si fațadă realizată integral din sticlă.

 

Imobil multifuncțional West City Tower, Cluj, Cluj-Napoca – va beneficia de 2 subsoluri, 3 demisoluri, parter și 26 etaje, dintre care ultimul etaj tehnic. Cel mai înalt bloc din Cluj-Napoca ar urma să fie finalizat la începutul anului 2020.

 

Turn de birouri Ana Tower, București – este dispus pe 25 etaje, dintre care ultimul etaj tehnic, va avea suprafața totală construită de 53 000 mp si un cost estimat la circa 80 milioane euro. Turnul Clasa A cuprinde totodată 3 nivele subterane cu destinație de parcare pentru 450 de automobile.

 

Imobil birouri București – va fi dispus pe 3 subsoluri, parter și 25 etaje, 118 metri, va fi construit în cadrul Globalworth Campus. Acesta va avea o suprafață închiriabilă de 35000 mp, estimându-se că până la finele anului 2019 proiectul va cuprinde și un centru de conferințe. Primele 2 clădiri de birouri livrate de către dezvoltator au obținut certificarea Breeam Excelent, recunoscându-se standardele ridicate de sustenabilitate și de lucru.

 

Vrei să aflii care sunt clădirile cu regimuri mari de înălțime care se află în etapa de proiectare? Testează gratuit VICTA.ro.