Vrei sa promovezi turismul romanesc? Pregateste-te pentru controale de la stat

In ciuda faptului ca de la an la an participarea cu stand la expozitiile si targurile specializate scade…institutiile statului au mai gasit o modalitate de a „incuraja” participarea la targuri.

Ce a decis ITM sa faca in cadrul celui mai mare targ de turism din Romania? Un control… in cea mai aglomerata zi a targului.

Controalele efectuate de inspectorii ITM la Targul de Turism, sambata, unde au verificat si daca reprezentantii firmelor prezente la standuri au contracte de munca, i-au facut pe cei din domeniu sa para evazionisti in ochii clientilor, sustin patronatele din turism.

Chiar crede cineva ca astfel de controale sunt solutiile impotriva evaziunii ?

Controalele au vizat si plata orelor suplimentare, respectiv daca personalul aflat la standuri este remunerat si pentru zilele lucrate in weekend, au mai precizat sursele citate, potrivit carora aceasta este prima editie a evenimentului la care s-au facut astfel de verificari.

Rezultatele controalelor ar urma sa fie facute publice saptamana viitoare.

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) al Municipiului Bucuresti, Constantin Bujor, a confirmat efectuarea controalelor, precizand ca acestea au inceput in urma cu cateva zile si sunt „de rutina”, iar astfel de actiuni au avut loc si la editii precedente ale evenimentului.

La controale a participat si inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Ciprian Dragomir, precum si alti „opt-noua” inspectori de la ITM Bucuresti, a mai precizat Bujor.

Aflat la a 31-a editie, Targul de Turism al Romaniei reuneste, pana duminica, peste 280 de firme din domeniu, inclusiv agentii de turism si hoteluri.

Sursa: Mediafax.ro