Utile: Cum puteți crește eficiența în restaurant?

Când operați un restaurant, este esențial să vă asigurați că toți parametrii de operare, procesele și procedurile sunt proiectate și aliniate în mod optim, deoarece eficiența este crucială pentru succesul acestuia. Iată câteva sfaturi despre cum să obțineți un nivel mai ridicat de eficiență în restaurantele cu servicii complete, care pot contribui la creșterea profitabilității.

Revizuiți procesele și procedurile

Aruncați o privire asupra procedurii pe care angajații trebuie să o urmeze pentru a finaliza meniul și a servi oaspeții. Aceasta ar trebui să includă toți pașii, din momentul în care produsul este livrat în spate până la pregătire, gătire, asamblare și servire. Faceți o cartografiere a proceselor. Cartografierea vă poate oferi informații esențiale despre locul în care procesele funcționează și unde există lipsuri. Puteți vedea unde procesele prezintă probleme și să vizați ce părți ale operațiunilor trebuie să se schimbe pentru a îmbunătăți eficiența.

Verificați platformele și resursele disponibile

Ce echipamente și platforme tehnologice folosiți? Tehnologia și echipamentele trebuie să facă parte din soluția integrată pentru ca acestea să aibă cu adevărat cel mai mare impact, deci este important să se revizuiască modul în care tehnologia este utilizată.

Prea multe echipamente sunt o risipă de capital, în timp ce o capacitate prea mică de echipamente poate inhiba restaurantul. Furnizarea eficienței echipamentelor și tehnologiei înseamnă înțelegerea cu adevărat a resursei corecte la locul potrivit, inclusiv pregătirea și depozitarea.

Luați în considerare faptul că, atunci când ați decis asupra unui design mai eficient, costul echipamentelor și tehnologiei poate fi mai mare. Dar atâta timp cât există alte beneficii care oferă o rambursare pentru aceste aplicații, atunci investiția este o alegere bună.

Luați în considerare dimensiunea

Designul facilității generale, atât în ​​față, cât și în partea din spate, este o piesă importantă în lupta pentru eficiență. Cu cât spațiul este mai mare, cu atât veți avea nevoie de mai mulți angajați, costurile de construcție, reparații și întreținere vor fi mai mari, iar furnizarea de servicii bune și ospitalitate va fi mai dificilă. Ineficiența spațiului fizic va conduce la ineficiențe în celelalte domenii, cum ar fi costurile de serviciu și de operare, deci este important să se analizeze aceste elemente.

Evaluați produsele și promoțiile

Cât de dificil este să vă pregătiți produsele într-o perioadă aglomerată? Aceasta este o întrebare vitală de evaluat, deoarece necesită ca toate stațiile restaurantului dumneavoastră să lucreze împreună. Dacă o zonă a bucătăriei funcționează bine, în timp ce alta nu, experiența oaspeților nu va atinge potențialul maxim.

Asigurați-vă că toate felurile de mâncare pot fi produse eficient chiar și atunci când restaurantul este plin pentru a vă asigura că oaspeții vor primi mâncare și servicii de calitate. Dacă observați că unele feluri de mâncare sunt prea greu de pregătit în perioadele aglomerate, luați în considerare înlocuirea acestora cu oferte mai simple.