Un centru de pregatire olimpic in inima Transilvaniei: Clujul vrea sa investeasca in performanta sportivilor din Romania

Cu toate ca numarul de terenuri de tenis sau de spatii de recreere amenajate in Romania a crescut in ultima perioada, tara noastra se afla intr-o situatie ingrata in ceea ce priveste bazele sportive, multi sportivi de performanta fiind in situatia de a nu avea la dispozitie spatii omologate pentru antrenamente.

Sportivii romani au obtinut doar 5 medalii in acest an la Jocurile Olimpice de la Rio si presedintele CJ Cluj, Alin Tise, este convins ca regresul rezultatelor sportivilor si ale echipelor romanesti este cauzat de starea precara sau lipsa bazelor materiale pentru antrenamente. In acest sens, CJ Cluj a trimis Comitetului Olimpic si Sportiv Roman o adresa oficiala in care isi anunta intentia de a investi intr-un centru de pregatire olimpic.

Cluj-Arena

Prin acest demers se doreste asigurarea accesului pentru sportivii de performanta la o infrastructura sportiva moderna si utilizarea acesteia in regim intensiv, pentru a obtine performante imbunatatite in anii urmatori.

In concret, ceea ce are de oferit Clujul la acest capitol, al infrastructurii sportive, se refera atat la Cluj Arena si la Sala Polivalenta, edificate si omologate potrivit ultimelor standarde si tehnologii in domeniu, cat si la Sala Sporturilor „Horia Demian”, bazinele olimpice de inot gestionate de universitatile clujene, precum si o intreaga lista adiacenta de elemente de infrastructura sportiva detinute de entitatile publice din municipiu, se arata ntr-un comunicat remis de CJ Cluj.

Se doreste performanta in sportul romanesc, iar pentru asta avem nevoie de investitii in infrastructura sportiva. Materialele de constructii si dotarile necesare le gasiti, alaturi de documentatii tehnice, pe ARHISPEC.