Boom în construcții HoReCa: Peste1700 de proiecte cer de uși de interior în 2023

Industria HoReCa din România este într-o continuă expansiune și dezvoltare, cu o cerere semnificativă pentru echipamente și materiale de construcție, inclusiv pentru uși de interior.

Peste 1700 de proiecte în lucru cu cerere de uși de interior în 2023

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost identificate 1700 proiecte HoReCa în stadii incipiente (autorizare, înainte de execuție) și în derulare (construcție, autorizare). Pentru aceste proiecte, se estimează că este necesară o suprafață totală de 385.866 metri pătrați necesari pentru montarea ușilor de interior.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 197 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de Cluj (109 proiecte) și Timiș (99 proiecte).

Iată cum se prezintă situația la nivel național:

Aceste proiecte reflectă oportunități considerabile pentru furnizorii de produse și servicii din acest domeniu, iar estimarea necesarului de suprafață pentru uși de interior oferă o perspectivă asupra volumului de afaceri potențial pentru acest sector.

Un caz concret de astfel de proiect este hotelul de lux cu 5 stele Nordis Mamaia, care se pregătește să fie deschis în viitorul apropiat și se preconizează că va deveni unul dintre cele mai renumite complexuri turistice.

Nordis Mamaia și valul de oportunități în industria HoReCa din 2023

Nordis Group, dezvoltatorul de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux din România, construiește în prezent mai multe proiecte cu funcțiuni mixte. Acestea includ Nordis Mamaia, Nordis Brașov, Nordis Sinaia și o clădire rezidențială modernă numită Nordis View, situată în București, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, în zona Floreasca.

La momentul deschiderii, hotelul va oferi un restaurant și o zonă de SPA funcționale, iar lucrările la bucătăria pentru hotel, situată la parterul clădirii 1, sunt în curs de finalizare, cu echipamente și mobilier deja achiziționate.

Corpul 2 al hotelului are parterul și primele 8 etaje finalizate, cu lucrări în desfășurare pentru etajele superioare. Urmează montajul tapetului, mochetei și pregătirile finale pentru mobilier, iar utilitățile sunt funcționale.

Nordis Mamaia se mândrește cu cel mai mare SPA din România, care include 5 piscine interioare, numeroase camere de tratament și masaj, saune și chiar zone de Private SPA. Acest ansamblu cuprinde 2 corpuri de hotel și 5 corpuri rezidențiale, oferind toate serviciile și facilitățile hotelului atât proprietarilor, cât și turiștilor care aleg să se cazeze la Nordis.

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/