Terapia plin plutire – O metoda modernă de relaxare

Uneori ne simțim acaparați de telefoanele care sună încontinuu și de mail-urile care tot vin, împreună cu alte lucruri pe care trebuie să le facem. Este de necontestat faptul că stresul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre, iar acest lucru poate aduce probleme pe mai multe planuri. De aceea, este important să ne rezervăm câteva momente de relaxare.

Spa-ul este locul unde ne putem retrage pentru câteva ore în care să ne încărcăm bateriile, uitând de problemele comune și de lucrurile care ne stresează. Spa-urile sunt des întâlnite și în interiorul hotelurilor, iar asta ne oferă posibilitatea de a ne bucura de ce poate oferi un oraș, de plimbările pe străzile necunoscute, vizitele la muzee sau întâlnirile de serviciu, ca la finalul zilei să ne relaxăm cu un masaj.


Sursă fotografie: Unsplash

Spa-urile amplasate în cadrul hotelurilor aduc multe beneficii pentru ambele părți. Clienții pot profita de serviciile oferite, iar hotelul devine vizibil în rândul celor care caută ca șederile lor să includă și accesul la centre de wellbeing și spa. Pentru a atrage clienții constant este nevoie să oferi servicii de calitate, respect, amabilitate și, totodată, lucruri noi, care să stârnească interesul acestora.

De puțin timp, în România, a apărut terapia prin plutire, o metodă inovatoare prin care te poți relaxa, eliberând tensiunea negativă acumulată și bucurându-te de celelalte beneficii pe care le are asupra corpului, minții și stării de spirit. Există puține locuri în România dedicate acestui tip de terapie, iar câteva dintre acestea se află în București, Brașov și Cluj-Napoca.


Sursă fotografie: Unsplash

Scopul principal al terapiei prin plutire este eliminarea stresului și a tensiunii acumulate, având și puterea de a vindeca sau ameliora anumite afecțiuni, precum astmul și insomnia. O ședință durează în jur de 60-90 de minute și se desfășoară într-un bazin cu săruri de magneziu și sulf. Aportul acestor minerale absorbit prin porii deschiși contribuie la buna funcționare a întregului organism, reducând stresul și echilibrând nivelul de calciu în organism. Beneficiile acestor zeci de minute petrecute plutind într-un spațiu liniștit sunt numeroase, dar cel mai important este faptul că îmbină o escapadă din rutina zilnică, menită să relaxeze și să detensioneze cu un tratament asupra întregului corp.

Fiind un concept nou în România, introducerea terapiei prin plutire în lista de servicii oferite de hoteluri poate aduce clienți noi, curioși, recunoaștere în domeniul HoReCa românesc, dar și apreciere din partea celor care s-au bucurat de acest tratament evoluat și își doresc să revină. Este asemenea unui tratament balnear, de care oamenii pot beneficia tot timpul anului, dar care are, în plus, o concentrație special creată și unică de săruri minerale.

Plutirea în bazinele cu săruri minerale este o detoxifiere fizică, mentală și spirituală, ceva necesar în zilele noastre, dar de care nu au auzit încă multe persoane. Hotelul tău poate fi printre primele care introduc acest gen de terapie, iar clienții nu vor înceta să apară.

Autor: Iulia Astefanei