Sun Leader: Cum alegem corect sistemele de umbrire pentru zone rezidențiale?

Sun Leader – Pergole retractabile oferă sprijin în proiectarea, livrarea și instalarea tuturor soluțiilor pentru terase, spații de locuit în aer liber, restaurante, hoteluri sau locații de evenimente. Echipa Sun Leader propune sisteme de protecție, umbrire și închidere a teraselor precum: pergole motorizate din aluminiu, cu membrană din material PVC sau lamele din aluminiu; sisteme de geamuri glisante manuale sau electrice; sisteme de umbrire verticale, decking exterior, mobilier sau încălzitoare pentru terase.

Satisfacția unor produse de calitate, servicii personalizate, livrare și instalare gratuită, întreținere și o garanție de 30 de ani pentru majoritatea pergolelor. În doar câțiva pași oferim protecție, siguranță și relaxare în spațiul terasei, construind o terasă de vară și una de iarnă în același loc și cu aceleași produse adaptabile.

Sun Leader

Cum alegem corect sistemele de umbrire și ce capcane să evităm aflăm de la echipa Sun Leader:

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția sistemelor de umbrire pentru zone rezidențiale?

Fie că vorbim despre sisteme de umbrire verticale pentru terase, ferestre sau foișoare; sau despre sisteme de umbrire orizontale cum ar fi sistemele simple sau pergolele retractabile, achiziționarea acestora și adaptarea corectă cu spațiul și nevoile clienților implică mereu provocări și capcane. Câteva dintre acestea ar fi:

  • Achiziționarea sistemelor de umbrire strict pentru umbrire, nu multifuncționale sau pentru orice sezon. Un aspect foarte important în alegerea sistemelor de umbrire ar trebui să fie utilizarea lor cât mai mult timp posibil pe parcursul anului. Astfel, este nevoie de rezistență și calitate bună a materialelor, astfel încât clienții să poată folosi sistemele de umbrire în orice anotimp, nu doar ca protecție de soare. Pergolele retractabile, spre exemplu, se pot folosi și ca protecție față de ploaie, vânt și zăpadă, acoperind terasele cu succes în orice sezon. De asemenea, sistemele verticale de umbrire (de tip Zipscreen) pot fi utilizate ca barieră împotriva vântului, barieră vizuală sau protecție UV. Cel mai important este ca acestea să fie mobile, retractabile, pentru a se putea folosi adecvat.
  • Renunțarea la calitate și rezistență în timp pentru un preț mai mic. Această capcană se regăsește în orice domeniu, iar în domeniul amenajărilor și construcțiilor de terase este ușor de detectat. Prețul cântărește foarte mult în decizia finală însă pentru asta au de suferit rezultatul final și calitatea. 
  • Clasificarea eforturilor de reamenajare ca pe o cheltuială nu ca pe o investiție. Recomandarea echipei Sun Leader este ca beneficiarii proiectelor în construcții să analizeze cu atenție valoarea și siguranța proiectelor, nu prețul acestora. Atunci când discutăm despre costurile unor produse care au influență în starea de bine a beneficiarului și în siguranța lui, aceste costuri reprezintă o investiție, nu o cheltuială. Prin urmare, achiziționarea unor sisteme care umbresc și protejează spațiul de recreere personal trebuie văzute ca pe o investiție de viitor și nu ca pe o cheltuială temporară.
Sun Leader

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă a sistemelor de umbrire?

  • Să discute cu specialiști pentru a se informa corect. Specialiștii și inginerii în construcții pot informa corect beneficiarul și îi pot propune soluția cea mai potrivită pentru nevoia lui. Atât pergolele retractabile cât și sistemele verticale pentru umbrire se realizează pe comandă, ținând cont de nevoile specifice.
  • Să analizeze toate variantele, deoarece pe piață există o mulțime de opțiuni și nu toate sunt personalizabile pentru proiectul său. De asemenea, există atât opțiuni de sisteme fixe cât și opțiuni de sisteme mobile, retractabile – acestea sunt cele mai avantajoase, datorită faptului că se pot adapta, deschide și închide oricând.
  • Să caute exemple de proiecte, să solicite detalii tehnice. Să apeleze la soluții ce se pretează și rezistă în orice sezon, în orice anotimp. Sistemele de umbrire se utilizează pentru umbrire, însă dacă sunt realizate din materiale bune pot rezista și ploilor, vântului sau zăpezii. Pergolele retractabile din aluminiu sunt un exemplu bun de sisteme de umbrire ce pot funcționa întregul an.
Sun Leader

Care sunt principalele mituri despre sisteme de umbrire care nu sunt adevărate în totalitate?

  • Un acoperiș fix este suficient pentru umbrirea terasei, nu este necesară investiția într-o pergolă retractabilă ca sistem de umbrire tip acoperiș. Nu este complet fals, însă astfel se limitează utilizarea terasei, așa cum am precizat mai sus. Un sistem retractabil oferă flexibilitate, libertate și control asupra terasei. Mai mult decât atât, sistemele retractabile sunt conforme cu tehnologia de astăzi: acces la aplicații mobile de control, senzori, telecomenzi performante, și așa mai departe.
  • Sistemele de umbrire nu sunt eficiente în blocarea razelor UV și a efectului de seră. Complet fals, deoarece sistemele moderne de umbrire (și cele furnizate de Sun Leader) sunt realizate din material în triplu strat, cu inserții de carbon care blochează razele UV și formarea efectului de seră. Sistemele de umbrire verticală sunt eficiente și în aerisirea teraselor, datorită materialelor cu perforații; iar cele orizontale sunt impermeabile, ignifuge și atestate ISU.