Sud-Est: Evoluția domeniului HoReCa în septembrie

În luna septembrie au fost monitorizate 80 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 437 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 1,05 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în Constanța (35). De asemnea, au fost monitorizate și 19 proiecte în Tulcea, 12 în Vrancea, 6 în Brăila, 4 în Galați și 4 în Buzău.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în septembrie în Sud-Est sunt unități de cazare (38). De asemenea, au fost identificate și 23 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 18 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 13 proiecte de tip Food & Drinks, 5 centre de relaxare, 6 muzee, teatre, galerii, 1 proiect de tip Entertainment și 1 de tip Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 46% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 37 investiții private, 34 publice și 9 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în septembrie au fost identificate 20 investiții în stadiul de proiectare, 25 în autorizare, 12 înainte de execuție, 15 în construcție, 5 în stadiul de amenajare și 3 finalizate.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Aparthotel S+P+11E, 5 stele, 160 de apartamente premium, infinity pool, sky bar, coffee shop, lounge area – Vogh Olimp, Constanța
victa.ro
  • Hotel și restaurant, saună și bar cu 23 de camere S+P+4E – Reabilitare, extindere și schimbare destinație corp C1, Tulcea
  • Aparthotel și funcțiuni complementare S+P+11E, Constanța