SRCF Craiova a Lansat Licitații pentru Modernizarea Stațiilor Roșiori Nord, Caracal și Filiași

CFR SA și SRCF Craiova lansează licitații pentru modernizarea infrastructurii feroviare în regiunea Roșiori Nord, Caracal și Filiași.

Investiția totală estimată se ridică la 47.526.140,73 lei, finanțată din Programul Transporturi (PT) pentru perioada 2021 – 2027.

Licitații Publice pentru Modernizare: Proiectul vizează atât elaborarea proiectelor tehnice, cât și execuția lucrărilor de modernizare la cele trei stații de cale ferată menționate. Data limită pentru depunerea ofertelor: 14 mai 2024.

Surse de Finanțare: Finanțarea va proveni din diverse surse, inclusiv fonduri externe nerambursabile și bugetul de stat.

Durată și Termene: Se estimează că elaborarea proiectului tehnic va dura 9 luni, iar execuția lucrărilor: 20 de luni pentru Roșiori Nord, 11 luni pentru Caracal și 26 de luni pentru Filiași.

Proiectul de Modernizare Implică o Serie de Lucrări Ample și Diversificate:

Se va reabilita clădirile destinate călătorilor la stațiile Roșiori Nord și Caracal, iar la Filiași se va construi o clădire nouă pentru călători.

Stațiile vor fi dotate cu săli de așteptare, spații comerciale și grupuri sanitare pentru diverse categorii de gen și pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv spații dedicate mamelor și copiilor.

Utilizarea de Energii Regenerabile

Se vor instala panouri fotovoltaice la stațiile Roșiori Nord și Filiași, iar la Caracal vor fi montate panouri fonoabsorbante.

Printre lucrările propuse se numără reamenajarea zonelor adiacente și a platformelor stațiilor, modernizarea peroanelor și a copertinelor, extinderea/supraînălțarea peroanelor și amenajarea de rampe de acces. De asemenea, se vor moderniza instalațiile de telecomunicații, se va îmbunătăți siguranța circulației și se va implementa un sistem modern de informare a publicului călător, împreună cu un sistem de supraveghere video și zone de parcare auto/biciclete.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul infrastructurii feroviare din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor de infrastructură feroviară care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate feroviară.

SURSA ARTICOL