Sobe rustice pe lemn pentru case de vacanta si pensiuni

Una dintre caracteristicile definitorii ale unui spatiu rustic, indiferent ca este vorba de o cabana, de pensiune sau propria casa, este utilizarea de materiale naturale sau care imita elemente din natura. Asta inseamna mult lemn si piatra (atat in mobilier si pe tavan/pereti), dar si piese de design in stil rustic si accesorii precum sobe sau seminee rustice.

Chiar daca alegeti un aspect rustic, asta nu inseamna ca renuntati la confortul si frumusetea incaperii. Din contra, elementele si piesele pe care le alegeti trebuie sa respecte aceste caracteristici.

Casele de vacanta si pensiunile ar trebui sa ofere oaspetilor un spatiu relaxant si atragator, cu un design rustic ireprosabil, in care naturalul sa isi faca bine prezenta. Si ce poate fi mai natural, rustic si atragator decat lemnele care ard in soba, spectacolul lor si caldura pe care acestea o degaja?

Punctul focal al unei incaperi cu design rustic (fie receptie, fie lobby sau camera de zi), ar trebui sa fie semineul sau soba; acestea vor fi inima incaperii si sursa sa de caldura.

In jurul lor se vor strange toti, pentru ca nimeni nu ii poate rezista.

In acest caz, un semineu sau soba cu adere pe lemne ar fi ideal. Propunerile noastre de focare semineu si sobe traditionale realizate din fonta – o varianta foarte trainica, la mare cautare datorita eficientei si abilitatile lor de incalzire. Deoarece sunt independente, pot fi instalate cu usurinta oriunde. Si mai mult decat atat, adauga farmec si caracter oricarei camere.

Designul rustic este cald si primitor si la fel sunt si modelele de sobe rustice pe care vi le propunem astazi.

Soba K6
O soba pe lemne ideala pentru incalzirea spatiilor sau lobby-urilor de pana la 110 mp. Un avantaj al acesteia este faptul ca varianta tip centrala (pe apa) a sobei poate fi racordata la sistemul de incalzire (calorifere).

Optional, pot fi adaugate motive rustice pe sticla frontala si plite pe partea superioara, oferindu-i un aer traditional.

Soba K7
Este una dintre cele mai compacte sobe din catalogul nostru si poate fi amplasata in spatii restranse. Picioarele de sustinere din fonta ii ofera un aer rustic iar diametrul de evacuare de 130 mm, reprezinta un avantaj, putand fi racordata la cosuri de fum mici dimensionate, chiar pe care a functionat o soba veche, de teracota, ori alte surse termice traditionale.

Este prevazuta cu sistem automat de admisie. Ce inseamna aceasta? Ca in functie de temperatura din camera, soba isi va regla automat aerul din interiorul camerei de ardere, reducand astfel consumul de lemne cu pana la 30%.

Soba pe lemne K9
O soba din fonta cu aspect rustic ce functioneaza pe lemne.

De ce sa alegi o astfel de soba? Pentru ca imbina motivele traditionale cu tehnologia moderna de fabricare. Mai mult decat atat, este ideala pentru spatiile mai mari intrucat poate sa incalzeasca suprafete mari de pana la 120 mp.

Ofera o viziblitate foarte buna asupra focului datorita celor doua sticle laterale aditionale.

Soba K 10
Forma rectangulara si designul o fac ideala pentru incaperile clasice, dar si traditionale.

Pentru un aspect tustic poate fi dotata cu plite in partea superioara.

Vine in 3 variante: standard, cu reglaj automat sau cu ventilator.

Prezinta reglaj automat al aerului de admisie pentru o ardere completa si un consum scazut de lemne. Reglajul se face in trepte pe baza de bimetal, optimizand arderea si mentinand o temperatura constanta in incapere.

Soba K8
Are un design aparte dat de usa semirotunda. Acest model vine cu o varianta mai speciala (tip tunel), exclusivista chiar, cu vedere a focului din doua parti (fata-spate), putand fi amplasata in centrul unei incaperi sau poate chiar imparti doua spatii diferite (ex: bucataria de living).

Aceste sobe sunt pe langa o importanta sursa de caldura, si se vor integra armonios in decorul rustic al caselor de vacanta si pensiunilor.

Acestea indeplinesc standarde inalte de calitate si vin cu o garantie de 5 ani.

Pe langa aceste modele va propunem o gama larga de sobe moderne sau clasice, pentru toate stilurile si preferintele, dar si o varietate de seminee traditionale pe lemne, termoseminee si seminee decorative.

Indiferent de orasul in care va aflati, noi va aducem gratuit, soba sau semineul dorit. (sobe si semineu Prahova, Timis, Bucuresti, Cluj, etc).