Reabilitarea turistică în Sibiu: Investiții de peste 191.63 milioane de lei

Studenții de la Facultatea de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București au analizat Șura de la Grădina Zoologică din Sibiu ca parte a unui atelier de practică.

Acești studenți din anii II, III și IV au efectuat măsurători și au dezvoltat un plan de reabilitare pentru șură, având în vedere nu doar restaurarea sa completă, ci și adăugarea de funcționalități noi.

Cele patru proiecte rezultate au fost prezentate autorităților din Sibiu, care le-au evaluat pe data de 22 septembrie. Proiectele au adus inovații precum îmbunătățirea iluminării și folosirea creativă a spațiilor, transformând șura într-un loc potrivit pentru activități didactice sau conferințe. Unele proiecte au pus accent pe păstrarea elementelor tradiționale ale clădirii.

Deși această activitate a fost un exercițiu de învățare, ideile din proiectele studenților vor fi luate în considerare în viitor, când șura va fi reabilitată oficial. Proiectele sunt expuse în curtea Primăriei Sibiu până pe data de 28 septembrie.

Peste 191.63 milioane de lei investiți în reabilitarea a facilităților turistice din Sibiu

Conform analizei realizate de Victa în ultimul an, în România se derulează peste 39 de proiecte de reabilitarea a facilităților turistice din Sibiu, cu o investitie estimată la peste 191.63 milioane de lei. Aceste proiecte nu vizează doar restaurarea clădirilor vechi, ci și dezvoltarea de noi facilități pentru a satisface cerințele turiștilor moderni. Printre obiectivele de reabilitare se numără muzee, palate, piețe, parcuri și alte atracții culturale și de divertisment.

Harta celor 14 de spații aflate în proces de reabilitare în Sibiu:

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro