Apel pentru reconstructia unei copii fidele a bisericii prabusite care iesea din lacul Bezidu Nou

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, a anunţat miercuri, 17 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că se caută executant pentru începerea lucrărilor de fundament ale Bisericii de Solidaritate din Bezidu Nou.

Căutăm firmă executantă profesionistă pentru construcția Bisericii de Solidaritate, care va fi construită în lacul Bezidu Nou. În primăvară vor fi începute lucrări de fundament, care este proiectat pe piloni. Pentru aceasta este nevoie de firme care dispun de echipament necesar special. După părerea arhitectului Máté Zoltán, clădirea poate fi construită de orice firmă de construcții, însă lucrările de fundament necesită firmă care are experiență în fabricarea fundamentelor așezate pe piloni, respectiv în montarea acestora. Pe lângă lucrările de construcție, planul de execuție trebuie făcut de aceeași firmă, deoarece este vorba de o soluție dependentă foarte mult de tehnologie. Pentru aceasta, firma trebuie să facă planul de execuție conform tehnologiei de care dispune. În studiul de fezabilitate apare, ca o formă de obstacol, faptul că pe suprafața construibilă există pericol de alunecare de teren. Suprafața a devenit și mai expusă acestei probleme datorită faptului că a stat sub apă mai multe decenii, a precizat Csibi Attila Zoltán.

Proiectul de construcție din donații a copiei fidele a bisericii care s-a prăbușit definitiv în vara anului 2014, și care ieșea din apele lacului Bezidu Nou, este derulat de Consiliul Local al oraşului Sângeorgiu de Pădure şi Asociaţia”Bözödújfaluért”.

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure a mai menţionat că donațiile primite până acum sunt suficiente pentru demararea, în această primăvară, a lucrărilor de construcție a fundamentului, care va sta pe 32 de piloni de oțel.

Firmele care consideră că dețin competențele și experiența necesară își pot anunța intenția la Primăria oraşului Sângeorgiu de Pădure, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8.00 – 16.00, sau la Asociația”Bözödújfaluért”, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute la adresa de e-mail erdoszentgyorgypress@gmail.com.

Sursa articol: zi-de-zi.ro

Dorești informații despre ce alte lăcasuri de cult se construiesc în România? Doar în ultimele 2 săptămâni Victa.ro  a aflat informații noi despre 17 astfel de proiecte.