Radisson Lagoon Hotel: Un concept revoluționar în dezvoltarea hotelieră din București

Un hotel de lux, Radisson Lagoon Hotel București, va aduce o nouă perspectivă asupra dezvoltării orașului, combinând elemente de resort urban cu inovații sustenabile. Acesta va dispune de 323 de camere, un spațiu generos de plajă privată cu nisip de 1.100 de metri pătrați și acces la o lagună de peste 10.000 de metri pătrați, restaurante, spații comerciale și multe altele. Acesta reprezintă rezultatul unei colaborări între Radisson Group, Crystal Lagoons și Forty Management și este primul dintr-o serie de astfel de proiecte.

Central District Lagoon City este un proiect unic, care aduce împreună inovația, sustenabilitatea și un interes semnificativ din partea operatorilor hotelieri internaționali. Acest proiect a atras 11 branduri hoteliere internaționale interesate, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă în industria dezvoltării hoteliere.

Dezvoltatorul a primit oferte financiare îmbunătățite din partea altor lanțuri hoteliere interesate să opereze în Central District Lagoon City din București. În final, selecția a dus la crearea Radisson Lagoon Hotel, un concept care se încadrează perfect în ideea de reconversie urbană verde dezvoltată în România și în alte țări de Forty Management.

Un aspect inovator al acestui proiect este tehnologia patentată Crystal Lagoons®, care va fi implementată pentru prima dată în Europa Centrală și de Est. Această tehnologie permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie. Laguna va avea o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, trei plaje mari de peste 3.200 de metri pătrați și numeroase alte facilități.

Radisson Lagoon Hotel București va face parte dintr-un proiect mai amplu, Lagoon City, care va include apartamente, spații comerciale, clădiri de birouri și alte facilități. Acesta va fi un oraș în oraș, oferind toate serviciile necesare pentru locuirea urbană, cu elemente specifice unui resort de pe malul mării.

Proiectul se va remarca prin auto-sustenabilitate, producând toate utilitățile necesare pentru funcționare. De asemenea, acest concept va fi replicat în alte trei capitale europene: Budapesta, Varșovia și Praga.

SURSA ARTICOL