Peste 50 de pensiuni funcţionează ilegal în judeţul Suceava

Zeci de pensiuni din Suceava funcţionează în mod ilegal. Aşa-zişii hotelieri nu au autorizaţii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) sau de la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) şi nu plătesc nici măcar un leu impozit la stat. Neregulile au ieşit la iveală în urma unor controale făcute de inspectorii de la Antifraudă.
Verificările au început în luna aprilie şi sunt în desfăşurare. Până acum, inspectorii de la Antifraudă au descoperit peste 50 de pensiuni care funcţionează fără nicio formă legală.

Cele mai multe pensiuni care funcţionează ilegal se află în Suceviţa, dar sunt şi în Mălini, Vatra Dornei şi Gura Humorului.

taxe

Inspectorii care au verificat pensiunile în preajma sărbătorilor pascale şi a minivacanţei de 1 Mai au întâmpinat dificultăţi pe teren. Unii dintre administratori s-au închis în pensiuni ca să scape de controale.

Până acum, în urma verificărilor, inspectorii de la Antifraudă au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de aproape 300.000 de lei şi numeroase avertismente. Sursa si sursa foto

In judetul Suceava sunt inregistrate 343 de pensiuni si 43 de hoteluri. Se pare ca mai sunt alte 50 de unitati de cazare care fac concurenta neloiala.

De asemenea, in acest an, conform www.raportuldeinvestitii.ro au fost anuntate alte 74 de investitii noi ce prevad construirea de Pensiuni si alte unitati de cazare. Batalie este mare.

Iti construiesti un hotel sau o pensiune? Te ajutam sa primesti GRATUIT oferte de pret de la profesionistii HoReCa. Depune cererea ta aici: