Panourile sandwich ISOTIGLA versus tigla ceramica: top 3 avantaje

Panourile sandwich ISOȚIGLĂ reprezintă soluția ideală pentru orice tip de acoperiș, atât pentru o construcție nouă cât și pentru acoperișurile construcțiilor existente, aflate în reparații generale. Acestea se utilizeaza adesea la lucrari precum: reabilitări acoperişuri, case cu mansardă, poduri încălzite, clădiri agro-industriale.

Caracteristici tehnice ale produsului:

Tablă prevopsită din oţel zincat cu grosimi 0.4 ÷ 0.5 mm, profilatură tip țiglă, protejată cu folie de protecţie pe ambele fețe. Tabla este tip S220 GD sau S280 GD, iar calitatea acesteia este certificată de producător. Fața interioară a panoului se poate realiza din următoarele materiale: oțel zincat cu diverse profilaturi, aluminiu centezimal, carton bituminos, hârtie

Pentru a demonstra excelentele proprietăți termoizolante ale panoului ISOȚIGLĂ, s-a propus urmatorul experiment:

  • O probă dintr-un panou cu grosimea de 3cm având dimensiunile de 30x45cm a fost expusă radiației solare timp de aproximativ 2 ore. Tabla exterioară a fost expusă direct razelor soarelui, iar tabla interioară a fost protejată de miezul de poliuretan;
  • Dupa expirarea timpului, cu ajutorul termometrului laser cu infraroșu TESTO 830-T2, au fost măsurate următoarele temperaturi:

Concluzii:

diferența de temperatură de 25.9ºC, măsurată între cele două fețe ale panoului este sugestivă pentru a demonstra capacitatea excepțională de termoizolare a panoului ISOȚIGLĂ;

-deoarece tempreratura ambientală a fost identică pentru ambele fețe de tablă, în condițiile realizării unui acoperiș în această soluție, diferența de temperatură între interior și exterior va crește datorită elementelor de etanșare.

Asadar, putem enumera TOP 3 AVANTAJE faţă de acoperişul cu ţiglă ceramică:

1. Greutate proprie redusă

Raportul dintre greutatea panourilor de tip țiglă (≈11kg/m2) și soluția tradițională cu țiglă din ceramică (≈70kg/m2) este suficient de elocvent și are efecte benefice asupra altor aspecte ale proiectului (proiectare sturcturală) și a durabilității acoperișului.

2. Greutate redusă a învelitorii

Reducerea masei totale la nivelul învelitorii se obține din două moduri:

– din greutatea proprie a panourilor sandwich de tip țiglă (așa cum s-a prezentat la punctul anterior);

– pentru o învelitoare realizată cu panouri sandwich de tip țiglă nu mai este necesar montarea de căpriori, șipci, astereală sau hidroizolație.

3. Timp redus pentru realizarea șarpantei:

Pe lângă faptul că nu mai este necesar montarea de căpriori, șipci, astereală sau hidroizolație, este eliminat complet timpul necesar montării vatei minerale.