Giba Glass – provocari si mituri din sectorul solutiilor de tip usi si balustrade de sticla

O companie focusata pe testarea limitelor creativitatii si deschisi provocarilor, Giba Glass doreste sa ofere clientilor produse din cele mai diverse: de la geam izolant utilizat in ansamblarea ferestrelor de tip termopan sau pereti cortina pana la compartimentari de sticla, panouri de sticla decorativa, cabine de dus si balustrade. Echipa detine, de asemenea, utilajele necesare pentru o gama larga de prelucrari ale sticlei: sablarea sticlei, slefuirea (MCM), fazetarea, bombarea, laminarea, executarea gaurilor in sticla si alte materiale, vopsirea sticlei, sticla securizata. Cum arata piata de profil prin perspectiva experientei lor si la ce ar trebui sa fie atenti clientii atunci cand aleg astfel de solutii, am aflat de la dl Catalin Butacu, directorul executiv al Giba Glass.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de usi si balustrade de sticla?

Parerea mea este ca prima greseala pe care o fac beneficiarii care vor sa-si puna solutii de tip usi/balustrade/pardoseli/copertine de sticla este ca vor ceva ieftin. Optiunea vitrata a usilor si a altor elemente de constructie care nu se fac in mod normal din sticla este un „moft” pentru care trebuie sa platesti. Daca tragi la pret, vei lucra cu o firma care vine cu tot felul de compromisuri la metodele de prindere si mai ales la grosimea sticlei, fapt care duce la cresterea riscului accidentarilor.

A doua greseala des intalnita este ca nu se verifica daca solutiile alese intr-adevar se potrivesc cu design-ul cladirii/ locuintei. Sunt beneficiari care cred ca daca au dat multi bani pe o usa de sticla trebuie neaparat sa arate bine, chiar daca e pusa in podul casei si arata ca nuca in perete.

De asemenea, se da gres deseori si in procesul de cautare a unei echipe cu experienta. Beneficiarii ar trebui sa ceara si poze cu lucrari facute inainte pentru a-si face o idee asupra experientei montatorilor. In niciun caz nu recomand montajul in regie proprie.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza usi si balustrade de sticla?

Cum spuneam si mai sus: trag foarte mult la pret. E ok sa mai negociezi, dar iei 3 oferte si iti dai seama cam care e costul. Daca ai pretentii sa coste cat cea mai ieftina usa dintr-un magazin de bricolaje, vei fi dezamagit. De asemenea, beneficiarii trebuie sa fie siguri ca se potriveste cu designul cladirii, asa cum spuneam si in raspunsul anterior.

Un alt lucru esential de urmarit este si grosimea sticlei. De multe ori, doar pentru a reduce costurile se face rabat la grosimea sticlei si rezultatul final este cu mult sub asteptarile clientilor.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoilul dvs. ati folosit?

Sediul TVR Iasi: pereti si usi glisante din sticla cu feronerie si accesorii GEZE. Proiectul pentru dimensionarea sticlelor si a necesarului de accesorii pentru sistemele glisante si batante a fost executat de noi, iar pe partea de montaj am lucrat cu un bun colaborator de al nostru.

Azimut Copou Iasi. Am executat geam izolant cu sticla securizata si emailata pentru peretii cortina.

Care sunt provocarile momentului în segmentul în care activați?

Provocarea cea mai mare este majorarea pretului sticlei cu aproximativ 150%, fiind printre primele locuri in topul tuturor materialelor de constructie la capitolul scumpiri. Sunt proiecte mari unde dezvoltatorii au renuntat la ideea de balustrada de sticla in favoarea alternativelor din alte materiale care nu s-au scumpit asa de mult.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. usi si balustrade de sticla in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

O vad 50/50, in sensul ca in ultimii ani a crescut exponential cererea acestor tip de produse. Nevoie pe piata inca exista, dar este contracarata de preturile in crestere.

Ne puteti spune cateva din obiectivele Giba Glass / Hanke AH pe care le implementati in aceasta perioada?

GIBA Glass – Preconizam ca la inceputul anului 2023 sa trecem pe coli de dimensiunea 6000x3210mm, de la 3210x2250mm. Acest lucru ne va permite executarea panourilor de sticla mai mari, pentru proiecte mai speciale.

Hanke AH – Hanke reprezinta marca proprie de feronerie si accesorii pentru usi de sticla, balustrade etc Unul din obiectivele Hanke AH este extinderea portofoliului de produse astfel incat sa putem tot timpul sa venim in sprijinul clientului cu solutii optime.