Gazduiti sub lumina protectoare a Ferestrelor Fakro

Lumina naturala din abundenta (cu efectele ei benefice asupra sanatatii) este unul din cele mai importante criterii in alegerea unor solutii in constructii. Materialele si solutiile ingineresti tot mai performante au determinat ca ferestrele de mansarda si ferestrele pentru acoperis terasa sa raspunda din plin acestui criteriu si sa redefineasca conceptia de acoperis.  Asadar, peste tot in lume,  designul acoperisurilor ofera tot mai multa transparenta si tot mai multa deschidere catre exterior.

Si nu e de mirare ca ti-e mai mare dragul sa traiesti, sa muncesti sau numai sa te relaxezi in incaperi aflate fie la mansarda, sub lumina protectoare oferita de ferestrele de mansarda Fakro fie in incaperi aflate sub terase verzi, circulabile, si dotate cu ferestre pentru acoperis terasa Fakro.

In spiritul acestor idei inovatoare nascute din curajul si priceperea arhitectilor, inginerilor sau a constructorilor, va prezentam in continuare cateva hoteluri inedite din diferite colturi ale lumii care au folosit Ferestrele de mansarda Fakro.

Complexul Vosseborg din Olanda

Pentru proiectarea acestei cladiri au fost folosite o serie de solutii unice. De-a lungul peretilor laterali si al acoperisului s-a folosit o acoperire speciala, care in combinatie cu ferestrele de mansarda FAKRO, ofera fatadei o nota de eleganta.

Ferestrele de mansarda FAKRO se desfasoara de-a lungul intregului perete, invitand lumina naturala sa patrunda in interior.

Hotel De Roode Schuur din Olanda

Acoperisul acestui hotel are un design aparte datorita formei de potcoava si a paielor care acopera complet toata suprafata acestuia.

Pentru a asigura o cantitate potrivita de lumina in interiorul hotelului, camerele au fost dotate cu ferestre de mansarda FAKRO vopsite in culori din paleta RAL, care se potrivesc perfect cu conceptul arhitectural al hotelului. Suprafetele vitrate verticale au fost incorporate in finisajul din lemn a fatadei din fata si din spate pentru a oferi cladirii un aer proaspat si luminos.

Complexul de apartamente din Het Griebe Hart, Olanda

Arhitectul acestui proiect cunoaste foarte bine beneficiile luminii naturale asupra starii de bine a oamenilor. Motiv pentru are a folosit o combinatie mare de ferestre de mansarda si ferestre verticale in designul fatadei cladirii. Liniile verticale de sticla dispuse simetric de-a lungul fatadei nu numai ca ofera lumina naturala din abundenta in interior ci ofera si iluzia schimbarii culorilor cladirii in functie de ora zilei sau de anotimp.

Complexul de apartamente din Statiunea Rosevia, Polonia

Statiunea Rosevia se afla in imediata apropiere a Farului Rozewie, pe litoralul Marii Baltice. Arhitectura si infrastuctura statiunii incadrate in peisajul coastei, au contribuit ca acest loc sa devina o destinatie magica pentru orice turist.

Datorita ferestrelor de mansarda FAKRO, oaspetii statiunii pot admira spectacolul naturii si al marii chiar din camera lor de hotel.

Hotelul Herbarium din Polonia

Herbarium Hotel&Spa este un resort de lux situat intr-un parc din secolul al 19-lea care se intinde pe 6 hectare. Ceea ce face ca acest loc sa fie cu totul special este combinatia armonioasa dintre stilul traditional si cel modern. Conceptul hotelului se bazeaza pe aromaterapie cu ierburi a caror aroma  blanda adie pana in gradina si parcul din preajma. Ferestrele de mansarda FAKRO se incadreaza perfect in interiorul modern si confortabil al hotelului si evidentiaza caracterul istoric al camerelor.

Pensiunea Przewloka din Polonia

Micuta pensiune din satul Przewloka este construita pe plan dreptunghiular cu o forma compacta, seamana perfect cu o cabana de la tara. Scopul proiectului a fost de a combina traditia satului, la exterior, cu modernitatea si facilitatile aduse de ea, la interior. Acoperisul de paie cu fatada luminoasa decorata cu grinzi de lemn ofera acestui loc un aer idilic. O atingere a modernitatii este sugerata de suprafetele mari de sticla care sunt rezultatul instalarii unui numar mare de ferestre de mansarda FAKRO.

Motel Monticelli Terme din Italia

Motelul Monticelli din provincia Parma din Italia pune la dispozitia oaspetilor sai piscine si bazine termale in care acestia se pot rasfata pe toata perioada sejurului. Acoperisul verde care se afla deasupra piscinei a fost dotat cu ferestre pentru acoperis terasa FAKRO, tipc C cu cupola durabila din policarbonat. Aceasta solutie permite nu numai fluxul generos de lumina naturala ci si o vedere spre minunatia infinita a cerului.

Ferestrele FAKRO sunt o sursa de inspiratie de necontestat atat pentru constructori si arhitecti cat si pentru cei care locuiesc sub aripa lor.

Descoperiti mai multe povesti arhitecturale inspirate chiar de ferestrele FAKRO, pe site-ul www.fakro.ro!