O oportunitate în creștere: Trend ascendent în afacerile din închirierea imobilelor

În ultimii ani, industria închirierii imobilelor a înregistrat un trend ascendent semnificativ la nivel global. Acest fenomen se datorează unei combinații de factori economici, sociali și tehnologici care au creat oportunități remarcabile pentru investitori și antreprenori.

Un exemplu relevant în acest sens este grupul New Immo Holding, care reunește activitățile imobiliare ale Asociației Familiale Mulliez (AFM) și operează în 10 țări din Europa, inclusiv în România. Această companie oferă servicii și consultanță imobiliară, dezvoltă proiecte de regenerare urbană și administrează centre comerciale, iar rezultatele financiare pentru primele șase luni ale anului 2023 au fost impresionante.

În România, firma Nhood a raportat o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an, continuând o creștere solidă din anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a Nhood România a fost de 38 de milioane de lei, în creștere cu 22% față de anul anterior, semn că piața închirierilor imobilelor este în continuă expansiune.

Pentru New Immo Holding, primul semestru din 2023 a adus venituri brute de 304,5 milioane de euro, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă din 2022. De asemenea, indicatorul EBITDA a înregistrat o creștere ușoară, ajungând la 185 de milioane de euro, față de 183,8 milioane de euro în primul semestru al anului precedent. Aceste cifre impresionante sunt remarcabile într-un context dificil pentru operatorii imobiliari și de retail, în care mulți au fost afectați de schimbările din piață.

Un alt aspect semnificativ este creșterea traficului în centrele comerciale administrate de New Immo Holding, cu o creștere de aproape 5% față de prima parte a anului 2022. Acest lucru indică o cerere în creștere pentru spațiile comerciale și o reînnoire a interesului consumatorilor pentru experiențele de cumpărături.

De asemenea, veniturile din chirii pentru spațiile administrate de companie au înregistrat o rată de revenire pozitivă de 2,6% în primele șase luni din 2023. Rata de neocupare a scăzut ușor, de la 6,3% la sfârșitul lui 2022 la 6,0%. Aceste cifre indică o stabilitate crescută pe piața închirierilor imobilelor, ceea ce a dus la o creștere de 8% a veniturilor din chirii față de primul semestru al anului 2022.

În plus, activitatea de Specialty Leasing, care implică închirierea spațiilor pe termen scurt, a înregistrat o creștere semnificativă a contractelor de leasing și a veniturilor, cu creșteri de 33% și 19%, respectiv, față de primele șase luni din 2022. Acest lucru subliniază flexibilitatea și adaptabilitatea pieței în închirierea imobilelor pentru diverse scopuri comerciale.

Un alt factor important în succesul New Immo Holding este strategia sa de dezvoltare cu funcțiuni mixte și angajamentul față de crearea de spații eficiente energetic și cu un impact redus asupra mediului. Aceasta reflectă tendințele globale din industria imobiliară, care se concentrează tot mai mult pe dezvoltarea sustenabilă și responsabilă.

În concluzie, trendul ascendent în afacerile din închirierea imobilelor, ilustrat prin performanțele remarcabile ale New Immo Holding și ale firmelor aflate sub umbrela sa, este un semnal pozitiv pentru industria imobiliară în ansamblu. Creșterea constantă a veniturilor, adaptabilitatea la schimbările pieței și angajamentul pentru dezvoltare sustenabilă indică o perspectivă promițătoare pentru viitorul acestui sector.

Sursa articol