Nord-Est: Evoluția pieței HoReCa în ultimele 30 de zile

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost monitorizate 72 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Nord-Est a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de aproximativ 350 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 1,40 miliarde RON.

Din totalul de 72 proiecte, 19 provin din județul Iași, 16 din Bacău, 16 din Suceava, 8 din Neamț, 7 din Botoșani și 6 din Vaslui.

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 30 de zile în Nord-Est sunt unități de cazare (31). De asemenea, au fost identificate și 20 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 10 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 16 proiecte de tip Food & Drinks, 2 centre de relaxare, 3 muzee, teatre, galerii și 2 proiecte de tip Expoziții și Conferințe.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai multe de 60% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 46 investiții private, 21 publice și 6 cu finanțare public-privată.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 2 investiții în stadiul de intenție, 13 în proiectare, 35 în autorizare, 6 înainte de execuție, 8 în construcție, 2 în stadiul de amenajare și 6 finalizate.

CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 56 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (8 lucrări), PALTINUL INTERAX PROIECT (4 lucrări), GT ARHITECT (3 lucrări) și IDEAL PROIECT SUCEAVA (3 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 46 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Est. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (9 proiecte), IASICON (3 proiecte) și CARPAT FAUR (3 proiecte).