Lista neagra a hotelurilor bulgaresti

Şeful Agenţiei Federale pentru Turism din Federaţia Rusă, Alexander Radkov, a avertizat că hotelurile din Bulgaria pot fi înscrise într-o listă neagră a operatorilor ruşi, scrie gazeta.ru, citată de presa bulgară.

Radkov a explicat că turiştii ruşi au avut de suferit în sejurul din Bulgaria în urma falimentului mai mulor operatori din Rusia, motiv pentru care Moscova trebuie să creeze un mecanism de apărare a drepturilor turiştilor.

„Din păcate a existat un răspuns incorect din partea hotelurilor din străinătate în anumite cazuri. Unii turişti au fost şantajaţi. Turiştilor li s-a spus să mai plătească încă o dată sejurul, au primit ameninţări şi avertismente că vor fi trecuţi pe liste negre şi au fost supuşi pesiunilor psihologice”, a spus Radkov.

El a precizat că Rusia va încerca să stabilească o listă neagră a hotelurilor care au violat drepturile turiştilor ruşi şi că îi va avertiza pe turoperatori să nu mai lucreze cu aceste hoteluri.

Anunţul vine la scurt timp după ce statisticile bulgăreşti au arătat că, pentru prima dată, turiştii ruşi au depăşit în această vară numărul celor din Germania, Grecia şi România. Statisticile ruseşti arată că Bulgaria a reprezentat 5,7% din totalul destinaţiilor în ultimii cinci ani, iar în 2012 a reprezentat 11,7%.

Sursa
Add a Comment