Cum se promoveaza banatenii in turism

Doua vesti bune pentru hotelierii si lucratorii din turism au venit in ultima perioada:

1. Primul portal turistic transfrontalier al regiunii Banat

Asociația Tehimpuls, al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), a demarat împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) un proiect de peste 300.000 de euro, care urmăreşte dinamizarea turismului transfrontalier din Banatul istoric. Este vorba despre realizarea unui portal turistic care să cuprindă întreaga ofertă pe acest segment a regiunii Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) – www.banatour.eu.

Portalul va fi realizat în cadrul proiectului „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“, finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Asociația Tehimpuls este lider în cadrul acestui proiect, iar Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) îndeplinește rolul de partener în cadrul proiectului.

Potrivit ADR Vest, “portalul www.banatour.eu își propune să revigoreze turismul din Banat prin prezentarea tuturor informațiilor utile unui vizitator al regiunii într-o formă inovativă”. Astfel, portalul va fi trilingv (română, sârbă și engleză) și va conține o hartă interactivă a regiunii pe care utilizatorii o vor putea interoga pentru obținerea de informații suplimentare, fotografii dinamice, va integra sisteme pentru achiziția de bilete la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune. Portalul va conține și un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre vreme. De asemenea, va fi creată o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.
Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective, va fi creată o secțiune dedicată membrilor care va permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portaluluiwww.banatour.eu se va adresa tuturor celor care vor vizita portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat.

hotel clopotel

2. Firme din Timisoara au fost prezente la TIT Belgrad

Reprezentanţii mai multor agenţii de turism şi hoteluri din Timişoara au participat în cursul zilei de vineri, 28 februarie 2014, la o misiune economică organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin Centrul Enterprise Europe Network la Belgrad, în Serbia.

Obiectivul principal al acţiunii a fost vizitarea celei de-a 36-a ediții a Târgului Internațional de Turism Belgrad 2014, eveniment de top din domeniul turismului, cu o tradiție de peste 30 de ani și care se bucură de o largă popularitate prin prisma vizitatorilor veniți în număr de peste 60.000 și a celor peste 800 de expozanți din toate colțurile lumii.

Sursa