Lana de oaie- noul sistem de izolare a cladirilor?

Cercetatorii clujeni  au surprins piata cu o noua inventive: inlocuirea polistirenului cu panouri din miez de lana de oaie pentru izolarea cladirilor.

„Pornind de la propunerea ministrului Agriculturii, Petre Daea, de valorificare a potentialului ovin din Romania, noi propunem mai mult, si anume sa valorificam atat lana de oaie, cat si sa ne inspiram din traditia pe care o avem de-a lungul sutelor de ani de istorie si, prin inovare, sa ajungem la un mediu de locuit sanatos, putin poluant, ecologic. Resursa de lana de oaie exista, dar nu este valorificata, astfel ca se ajunge la aruncatul lanii pe camp sau la arderea ei. Romania se afla printre primele 5 tari din Europa care au aceasta resursa. Noi am depus o cerere de brevet de inventie pentru panouri termoizolatoare compozite, cu miez din lana de oaie, cu scopul cresterii confortului termic in spatiile de locuit, cladiri administrative, spatii inchise destinate desfasurarii activitatilor industriale sau agro-zootehnic. Lana de oaie are capacitati de izolare termica si fonica, permeabilitate la aer si apa”, a spus Hegyi Andrea, cercetator in cadrul sucursalei Cluj a Institutului de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltarea Teritoriala Durabila.

Totusi, conform statisticilor indicate de asistenta virtuala de vanzare la santiere VICTA, investitorii prefera solutiile cu polistiren expandat. In ultimele 3 luni aproximativ 2500 de proiecte monitorizate au avut nevoie de peste 4.5 milioane de mp de polistiren expandat. Cele mai specificate branduri din aceasta categorie de produse sunt: Baumit (36% din totalul de proiecte), Austrotherm (29%) si Policolor (9%).

Top 3 domenii in care se regasesc specificate solutiile de izolare cu polistiren expandat sunt: Cladiri rezidentiale private, Hotel si relaxare si Constructii sociale si Comunitate.

Esti interesat sa ofertezi aceste proiecte? Solicita un demo gratuit la singura asistenta virtuala de vanzare la santiere VICTA.ro.

 

Sursa: hotnews.ro