Cele mai așteptate deschideri de hoteluri internaționale din 2024


În cursul anului viitor, vom vedea deschiderea unui număr de hoteluri notabile, printre acestea numărându-se Ibis Styles Brașov, Corinthia București, Adagio și Tribe București, DoubleTree by Hilton Brașov, Autograph Collection by Marriott Arad și Swissotel din Poiana Brașov.

În piața hotelieră locală, se preconizează inaugurarea a șapte hoteluri noi sub branduri internaționale, cu un total de aproximativ 650 de camere. În ciuda faptului că Bucureștiul rămâne un centru de atracție pentru mari branduri hoteliere internaționale, se observă o creștere a interesului acestora și pentru alte orașe.

Brașovul se distinge în acest an ca al doilea oraș din țară cu cele mai multe deschideri de hoteluri sub branduri internaționale. De asemenea, Swissotel, un brand din portofoliul Accor, va face prima sa apariție în Brașov, cu deschiderea primului hotel Swissotel din România în Poiana Brașov, programată pentru primăvara acestui an. În Brașov, vor fi deschise și un Ibis Styles și un DoubleTree by Hilton.

Lista hotelurilor care urmează să fie deschise în anul următor include Ibis Styles Brașov, Corinthia București, Adagio și Tribe București, DoubleTree by Hilton Brașov, Autograph Collection by Marriott Arad și Swissotel din Poiana Brașov. Aceste inaugurări vor aduce o serie de premiere pe piața locală a hotelurilor.

Piața hotelieră se așteaptă să înregistreze o dublare a numărului de hoteluri sub branduri internaționale față de anul 2023, când au fost deschise doar trei astfel de unități. Creșterea efervescenței în piața hotelieră este atribuită atracției crescânde a investitorilor pentru acest domeniu. În trecut, sectorul era dominat în principal de investitori cu afaceri în turism, dar recent a apărut un nou val de investitori cu afaceri principale în alte sectoare economice. Chiar dacă numărul hotelurilor de brand internațional crește an de an, ponderea lor în totalul unităților de cazare este încă redusă, doar 4% dintre hotelurile locale fiind afiliate unui brand hotelier internațional. Acest procent este mai mic decât în alte țări din regiune, fiind depășit doar de Bulgaria și Slovacia.

Creșterea interesului pentru investițiile în hotelurile de brand internațional reprezintă un semn al maturizării sectorului hotelier local. Anumite hoteluri care urmează să fie deschise în acest an vor aduce premiere pe piața locală, precum Corinthia București, care va fi primul luxury boutique hotel sub acest brand în România, cu 30 de camere și o investiție de 60 de milioane de euro.

De asemenea, se remarcă deschiderea primului hotel Autograph Collection by Marriott în afara Bucureștiului, la Arad. Acest hotel de cinci stele va dispune de 76 de camere, un centru spa cu piscină semiolimpică, o sală de sport de aproape 1.000 mp și un restaurant cu 70 de locuri în interior și 100 pe terasă. Alte premiere includ intrarea pe piața locală a brandurilor Adagio și Tribe, ambele din portofoliul Accor, care vor funcționa în aceeași clădire în cadrul unui complex imobiliar de 50 de milioane de euro, adăugând împreună 200 de camere.

Brașovul va găzdui primul hotel sub brandul internațional DoubleTree by Hilton, investiția ridicându-se la aproximativ 21 de milioane de euro, cu un număr de 150 de camere. În plus, orașul va fi înzestrat cu un Ibis Styles în cursul anului viitor, oferind 126 de camere.

Ultima investiție anunțată în piața locală este intrarea Swissotel în Poiana Brașov. Hotelul, structurat în două faze, va avea 114 camere și apartamente, un centru spa, o sală de fitness și un restaurant gourmet. Prima fază este programată să fie inaugurată la sfârșitul lunii martie 2024, iar cea de-a doua fază va urma în februarie 2026, cu deschiderea a 64 de camere în prima etapă, urmate de încă 50 în februarie 2026.

SURSA ARTICOL