In 2018 vor fi construiti 290.000 de metri patrati de spatii comerciale noi

Dezvoltatorii imobiliari au în plan să construiască aproximativ 290.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale noi în 2018.

„Anticipăm că atenţia dezvoltatorilor de retail se va îndrepta spre oraşele mai mici ca număr de locuitori, trend care a început deja să se facă simţit pe piaţă în ultimele 18 luni. Investiţiile de retail în oraşele principale vor viza cel mai probabil extinderea şi modernizarea proiectelor vechi la standardele actuale”, spune Andrei Drosu, consultant research department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Astfel, printre extinderile la care face referire consultantul JLL, pot fi menţionate cea pe care compania britanică Nova Imobiliare vrea s-o facă proiectului Colosseum de lângă Bucureşti şi extinderea proiectului Electroputere din Craiova. Francezii de la Catinvest investesc 70 de milioane de euro pentru extinderea Electroputere Parc Craiova şi pentru construirea unei noi clădiri cu spaţiu mixt, de retail şi de birouri. Grupul francez a început deja construcţia clădirii independente.

Sursa articol: zf.ro

(sursa foto: platinia.ro)

Cate investitii in spatii comerciale au fost finalizate in 2017 in Romania?

Conform Victa.ro, in 2017 au fost finalizate 91 de investitii din domeniul Birou/Comercial, in majoritatea cazurilor fiind vorba de imobile cu functiuni mixte, care includ atat apartamente, cat si spatii de birouri si spatii comerciale.

In functie de dimensiune, cele mai importante proiecte finalizate in 2017 sunt:

  • Extinderea Shopping City Galati – un proiect care a vizat adaugarea unei suprafete inchiriabile de 21.000 de metri patrati celor 27.000 de metri patrati deja existenti.
  • Ansamblu rezidential cu spatii comerciale Platinia – S+D+P+Mz+11E – proiect cu suprafata totala de 55.000 de metri patrati, din care 13.000 destinati spatiilor comerciale
  • Centru comercial Ramnicu Valcea – mall-ul Shopping City Ramnicu Valcea a fost inaugurat in decembrie 2017 dupa o investitie de 40 de milioane de euro. Proiectul are peste 70 de spatii comerciale si o suprafata inchiriabila de 27.900 de metri patrati.

Victa este o platforma inteligenta dezvoltata de IBC Focus cu scopul de a reinventa modul de ofertare la santierele in lucru din Romania. Victa functioneaza eficient ca o asistenta personala de vanzari, capabila sa genereze instant analize de piata, liste cu proiecte din domeniul HoReCa, office sau comercial, precum si date complete de contact pentru toate partile implicate intr-un proiect.

Solicita un demo gratuit!