De ce fatada ventilata este o investitie sigura pentru un hotel?

Alegerea corecta a unui material pentru fatada nu determina numai aspectul estetic al unei cladirii dar este foarte importanta si din punctul de vedere al costurilor de intretinere, a durabilitatii, a termo- si fonoizolatiei si a confortului general. Din ce in ce mai mult, se inteleg avantajele fatadelor ventilate, care sunt foarte rezistente la factori externi asigurand in aceesi timp un mediu sanatos in interiorul cladirii.poza 1

Costurile reduse de intretinere

Reducerea costurilor de intretinere poate sa reprezinte o provocare mare pentru un hotel in Romania, unde reglarea temperaturii in camere este necesara aproape tot timpul anului. Termoizolatia potrivita a fatadei este un factor foarte important pentru a face economii in acest sens.

Pentru termoizolatia fatadelor exista mai multe posibilitati, dar in contrast cu sistemele clasice, fatada ventilata asigura izolatie termica superiora unei cladirii.

Cum functioneaza fatada ventilata

Caldura care se produce in interior se misca in mod natural spre aerul rece din afara. Daca peretele exterior este acoperita cu un material care nu-i da posibilitate sa respire, umezeala care ramane in perete cauzeaza formarea mucegaiului si treptat deterioreaza peretele. Structura si materialele folosite pentru fatade ventilate permit ventilarea lor naturala, reducand umiditatea si optimizand eficienta termoizolatiei.

Fatada ventilata se construieste astfel

  1. pe peretele exterior se aplica o structura portanta din aluminiu, otel sau din lemn, peste care se lipeste banda de etansare
  2. pentru termoizolare se foloseste vata minerala sau vata de sticla
  3. peste vata se aseaza folie antivant
  4. fatada se acopera cu placi pentru fatade, care sunt prinse cu suruburi sau nituri de structura portanta, intre placa si sistemul de termoizolatie ramane un spatiu de 2.5-3cm

Spatiul dintre placa de exterior si termoizolatie creeaza un strat de aer ventilat, care, combinat cu actiunea unui material izolant aplicat pe peretii exteriori , imbunatateste semnificativ eficienta termica a cladirii, protejeaza structura peretelui si asigura cladirea impotriva excesului de umiditate si a formarii mucegaiului. Fatada ventilata ajuta la pastrarea unui climat constant in interiorul cladirii – iarna peretele conserva caldura tinand cladirea calda si vara placile reflecta caldura solara , astfel reducandu-se temperatura in camera.

Fatada ventilata ofera o protectie sigura pentru cladiri inalte, extrem de expuse la soare, intemperii si vant.

Fatada bloc cu color

Izolarea fonica si rezistenta la foc

Izolare fonica asigurata de fatada ventilata este superioara unei solutii clasice de inchidere la fatada, deoarece undele sonore sunt reflectate in mare parte de placajul fatadei si absorbite de stratul termoizolator. Astfel de fatada ajuta la pastrarea linstei mult dorite in camerele hotelului.

Inca un aspect pe care fatada ventilata il ofera este siguranta si din punctul de vedere al rezistentei la foc. Componentele fatadei ventilate sunt materiale practic incompustibile sau incombustibile.

Fatade ventilate sunt aplicate cu mare success in lucrari de rnovare

Montajul unei fatadei ventilate nu este complicata, un mare avantaj este faptul ca instalare poate fi efectuata si in timpul iernii. Fatada ventilata poate fi instalata peste fatada veche, deteriorata, fara sa fie nevoie de reparatii care necesita mult timp si sunt costisitoare.

Fatada ventilata construita cu placile StoneREX ofera avantaje in plus

In afara de avantajele considerabile in durabilitatea si bunastarea cladirii, si reducerea costurilor de intretinere, fatada ventilata acoperita cu placi pentru exterior StoneREX ofera si foarte multe posibilitati de design. Placile pot fi combinate cu succes cu multe alte materiale. Fatada poate sa capete un aspect modern, clasic sau rustic, in functie de placile folosite.

Calitatiile fatadei ventilate sunt amplificate de placile de fibrociment StoneREX, care la randul lor au proprietatii excelente de izolatie termica, absorbtie fonica si rezistenta la apa si la foc.