Cum sa alegi corect tigla metalica pentru acoperisul hotelului tau: 3 criterii importante

Acoperisurile metalice sunt din ce in ce mai des folosite pentru protejarea oricarui tip de constructie de intemperii. Durabilitatea sporita si gama variata de culori disponibile sunt doar cateva dintre numeroasele avantaje pe care tigla metalica le are in fata celorlalte sisteme de invelitori pe care le ai la dispozitie (tigla ceramica, sindrila bituminoasa etc.). Totusi, chiar daca acoperisurile metalice sunt mai rezistente in timp, nu toate tipurile de tigla metalica sunt de calitate superioara.

Cum alegi din multitudinea de oferte de tigla metalica existente pe piata?

In continuare, iti vom prezenta cele mai importante criterii care influenteaza durabilitatea si siguranta acoperisului tau, pentru a putea sa alegi inteligent modelul de tigla metalica.

In primul rand, trebuie sa stii ca materia prima din care sunt create tiglele metalice este tabla. Aceasta se asaza in straturi, iar la finalul procesului de productie se obtine o anumita grosime. Apoi urmeaza stratul de zinc, care are rolul de a proteja miezul de otel si a creste rezistenta acoperisului in timp. La suprafata se regasesc straturile de acoperire a foii: stratul de pasivizare, primar si stratul de poliester, care au rol decorativ si de protectie.

3 criterii importante pe care iti recomandam sa le ai in vedere atunci cand alegi acoperisul

Criteriul 1 – Stratul de zinc cu care este protejata materia prima

Stratul de zinc este vital intrucat protejeaza acoperisul tau in fata coroziunii. Cu cat stratul de zinc este mai gros, cu atat calitatea si rezistenta acoperisului la cele mai exigente conditii atmosferice creste.

Cantitatea de zinc care trebuie sa acopere tabla este de 180g/mp, pentru un minim de confort si rezistenta. De aceea, nu iti recomandam sa alegi tabla zincata pentru acoperisul tau. Tabla zincata pe care o gasesti pe piata are doar 100 gr de zinc/mp.

Criteriul 2 – Grosimea tablei din care este produsa tigla metalica

Dupa standardele europene, grosimea foii de tabla nu trebuie sa fie mai mica de 0,5 mm.  Pe piata gasesti modele de tigla metalica, cu o grosime cuprinsa intre 0,4 mm si 0, 45 mm.

Desi mai ieftine si mai usoare, aceste tipuri de folii nu sunt potrivite pentru acoperisul casei tale.

Criteriul 3 – Raportul calitate-pret

Bugetul este important atunci cand alegi acoperisul, insa in privinta tiglei metalice, calitatea si siguranta produsului sunt extrem de importante.

In materie de acoperisuri, alegerile ieftine te costa mult mai mult in timp. Un acoperis de slaba calitate nu iti va proteja cladirea, se degradeaza in scurt timp si necesita cheltuieli mari de intretinere pe termen lung.

Alege solutia pentru acoperisul tau care iti ofera cel mai bun raport calitate-pret. Nu te grabi sa iei decizii pe care sa le regreti mai tarziu. Un pret mic reflecta de multe ori o calitate slaba a materialelor si conduce la cheltuieli ridicate cu reparatii ulterioare.

Afla mai multe detalii despre tiglele metalice oferite de TOP PROFIL SISTEM!

Oferta Top Profil Sistem include si acoperisuri din tigla metalica care imita lemnul – produs unic in Romania, precum si garduri metalice care imita lemnul sau piatra (foto jos).

Alte criterii pe care sa le ai in vedere cand alegi intre tipurile de tigla metalica sunt:

  • siguranta anti-incendiu;
  • greutatea acoperisului: cu cat un acoperis este mai usor, cu atat cheltuielile de constructie sunt mai mici;
  • modul de instalare: daca produsul se instaleaza usor, vei economisi timp si bani atunci cand montezi acoperisul;
  • gama variata de culori: pentru a obtine un aspect estetic cat mai placut;
  • garantia oferita de furnizor, care este in stransa conexiune cu caracteristicile tehnice prezentate mai sus;

Daca esti in cautarea unui acoperis de calitate, rezistent in timp si care are un aspect estetic deosebit, potrivit oricarui stil arthitectural. iti recomandam SUNMATT ++.

Uite cateva dintre caracteristicile tiglei SUNMATT++ care o fac o alegere mult mai buna fata de celelalte materiale existente pe piata:

Stratul de zinc care acopera si asigura rezistenta la coroziune este mult mai mare fata de alte tipuri de tigla metalica  (de exemplu, SUNMATT++ este acoperit cu 225 de grame de zinc /mp fata de doar 100 de grame/mp in cazul tablei zincate);

Totodata, tigla metalica SUNMATT ++ este acoperita cu rasina de poliester cu durabilitate sporita, care contine microparticule ceramice (High Durable Polyester).

Astfel, are o rezistenta cu 40% mai mare la razele ultraviolete si cu 50% mai ridicata la coroziune fata de poliesterul lucios traditional.