Crestere record pentru grupul hotelier Hilton: 399 de noi hoteluri adaugate in portofoliu in 2017

In 2017, gigantul hotelier Hilton si-a continuat procesul de expansiune si a deschis mai mult de un hotel pe zi, adaugandu-si in portofoliu un numar impresionant de 399 de proprietati. Celebrul lant a ajuns astfel la peste 5200 de hoteluri deschise la nivel mondial si continua sa investeasca atat in inovatii revolutionare pentru domeniul Horeca (ex: conceptul Connected room prin care clientii isi pot personaliza sederea la hotelurile Hilon direct de pe telefonul mobil), cat si in servicii premium de cazare.

„Anul trecut a fost un alt an de pionierat pentru intreaga noasta echipa, prin lansarea de noi tehnologii, branduri si parteneriate care redefinesc experienta oaspetilor nostri. Dupa ce am atins numere record in toate categoriile de dezvoltare, asteptam cu nerabdare sa avem un avant si mai mare pe masura ce ne indreptam spre aniversarea a 100 de ani de Hilton in 2019” a declarat Christopher J. Nassetta, presedintele si CEO-ul Hilton.

Bilantul grupului HILTON pentru 2017

  • Peste un hotel deschis/zi
  • 23.000 de noi locuri de munca create in industria hoteliera globala
  • 399 de noi hoteluri in portofoliu
  • 700 de hoteluri noi afiliate la nivel global
  • Numar total record de 1,2 milioane de camere
  • 100.000 de camere in
  • 160 de milioane de oaspeti in 105 tari si teritorii
  • 6 milioane de sapunuri distribuite si aproape 8000 de tone de deseuri redirectionate prin cel mai mare program de reciclare a sapunurilor din industrie

In Romania, grupul Hilton opereaza 9 hoteluri sub diferite branduri (Doubletree by Hilton, Hampton by Hilton, Hilton Garden Inn), cel mai cunoscut fiind Athenee Palace Hilton Bucuresti, hotel detinut de omul de afaceri George Copos.

Cea mai recenta unitate deschisa sub brandul Hilton in Romania este Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, hotel deschis intr-un imobil monument istoric, situat langa Banca Nationala a Romaniei.

Sursa articol si foto: hilton.com