Cluj: evoluția domeniului HoReCa în ultimele 3 luni

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asiastente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 95 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în județul Cluj. Acestea se întind pe o suprafață de 311 mii mp, iar investițiile ating suma estimată de 1,79 miliarde RON.

CE TIP DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte identificate în ultimele 3 luni în Cluj sunt unități de cazare (52). De asemenea, au fost identificate și 26 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 13 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 10 proiecte de tip Food & Drinks, 3 centre de relaxare, 5 muzee, teatre, galerii, 2 proiecte de tip Entertainment și 1 de tip Expoziții și Conferințe.

ÎN CE STADII SE AFLĂ PROIECTELE ANALIZATE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 11 investiții în proiectare, 43 în autorizare, 8 înainte de execuție, 14 în construcție, 7 în stadiul de amenajare, 10 finalizate și 2 în demolare.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE DIN CLUJ?

60% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 57 investiții private, 29 publice și 9 cu finanțare public-privată.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Imobil S+P+2E+M funcțiuni de turism – 7 camere grup sanitar propriu
  • Complex turistic și de agrement 2S+P+2E
  • Sală de sport polivalentă Sp+D+P+1E competițională de nivel internațional, 3320 locuri
victa.ro
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 53 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Cluj. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este SPORT PLAY SYSTEMS, cu un total de 6 proiecte.

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 31 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Cluj. Cele mai active companii sunt SPORT PLAY SYSTEMS (5 proiecte) și NORD CONFOREST (4 proiecte).