Analiză: câte unități de cazare au fost anunțate în septembrie?

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în septembrie au fost monitorizate 185 unități de cazare la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 1,18 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 2,09 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 21 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai mult de 74% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 138 investiții private, 7 publice și 40 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

În luna septembrie au fost identificate 5 unități de cazare în stadiul de proiectare, 102 în autorizare, 27 înainte de execuție, 31 în construcție, 11 în stadiul de amenajare și 9 finalizate.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Complex Sportiv Polivalent P+2E, P+3E+Eth, 2675 locuri și hotel 27 camere, Bistrița Năsăud
victa.ro
  • Aparthotel S+P+11E, 5 stele, 160 de apartamente premium, infinity pool, sky bar, cofee shop, lounge area – Vogh Olimp, Constanța
victa.ro
  • Hotel și restaurant, saună și bar cu 23 de camere S+P+4E – Reabilitare, extindere și schimbare destinație corp C1, Tulcea