Ce pot invata hotelierii de la spitale

In general in Romania circula o vorba: „la spital sa nu ajungi”. Ei bine, s-ar putea sa ajungi la spital daca tocmai ai fost cazat la un hotel care are in dotare la toalete acest tip de uscator de maine.

Un studiu efectuat în trei spitale arată că, în timp ce șervețelele de hârtie reduc, de fapt, riscul împrăștierii virusurilor și microbilor, uscătoarele de mâini ajută la propagarea acestora. Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele care și-au uscat mâinile la un uscător aveau pe piele bacterii periculoase care cauzează infecții, pneumonie sau gastroenterite.

Studiul publicat în Journal of Hospital Infection argumentează că spitalele ar putea reduce riscul contaminărilor dacă ar renunța la uscătoarele de mâini din toalete.

„Problema nu este că oamenii nu se spală corect pe mâini. Când folosesc jetul de aer de la uscătoare, microbii sunt împrăștiați și răspândiți prin toată încăperea, inclusiv pe pielea oamenilor. Uscătoarele creează practic aerosoli contaminați, care ajung pe marginea chiuvetelor, pe podea și pe alte suprafețe, iar riscul devine și mai mare dacă oamenii ating aceste suprafețe”, spune profesorul Mark Wilcox, expert în microbiologie, citat de digi24.ro